AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad

Coletăria din Marea Britanie către UE, mai birocratică

Poșta Britanică și alte companii de curierat din Regatul Unit avertizează că orice colet care conține cadouri sau bunuri care sunt trimise într-o țară UE trebuie să aibă atașat un formular de declarație vamală.

Înainte de Brexit declarațiile vamale se aplicau doar țărilor terțe, însă acum se aplică și statelor membre. Potrivit Poștei, formularul nu trebuie completat dacă cineva din Marea Britanie trimite doar o scrisoare, o carte poștală sau un document către o țară din UE. Însă pentru orice colet care conține bunuri sau cadouri, declarația trebuie completată. Conform unei statistici publicate de Oficiul Poștal Britanic, aproximativ 45% din totalul traficului internațional de colete primit de oficiile poștale din Marea Britanie se îndreaptă către destinațiile UE.

Pentru a economisi timp, Poșta își sfătuiește clienții să ridice formulare vamale de la sucursalele sale și să le completeze acasă înainte de a se întoarce la sucursală pentru a le preda coletele. Noile reguli se aplică și persoanelor care trimit colete din Scoția și Țara Galilor.

Articole similare

Ad