Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comisia Europeană doreşte retragerea vehiculelor poluante

Comisia Europeană (CE) dorește retragerea de pe piaţă a celor mai poluante vehicule. Frans Timmermans, vicepreşedintele CE, însărcinat cu Pactul Verde European, a anunţat că la sfârşitul anului viitor va fi gata o propunere de act normativ în acest sens. Decizia vine ca urmare a discuţiilor purtate la nivelul Comisiei, în cadrul cărora mai multe state membre au reclamat exporturile masive de vehicule poluante dinspre Occident spre ţările din Europa de est, atât din interiorul, cât şi din afara blocului comunitar.

„Dacă dorim să ne stopăm comercializarea maşinilor vechi, trebuie mai întâi să garantăm că ele nu se deplasează în interiorul UE”, a declarat Timmermans. Vicepreşedintele CE a precizat că vor fi modificări legislative şi pentru camioane, în sensul actualizării normelor privind punctele de încărcare pentru modelele electrice şi pe hidrogen. Acestea din urmă ar trebui să înlocuiască treptat vehiculele diesel, în drumul spre zero emisii.

Mai multe state membre ale UE, printre care Franţa şi Spania, s-au angajat să interzică până în anul 2040 comercializarea mașinilor alimentate cu motorină sau benzină.

Articole similare

Ad