Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Comisia TRAN inca mai poate respinge Pachetul Mobilitate 1

Retrimiterea celor trei dosare cuprinse in Pachetul Mobilitate 1 catre Comisia Europeana potrivit articolului 61 din Regulamentul de procedura nu a intrunit majoritatea intre coordonatorii grupurilor politice, insa grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni (ECR) a cerut, pe baza unui alt articol (nr. 241 din Regulament), a cerut ca aceasta decizie sa fie supusa la vot, pentru ca mai apoi totul sa se decida in cadrul Conferintei Presedintilor.

Urmatoarea Conferinta a Presedintilor va avea loc pe data de 19 septembrie, la ora 10:00 – ora Strasbourg-ului, de aceea, presedinta TRAN, Karima Delli, printr-un e-mail catre coordonatori, a propus ca votul din Comisia TRAN sa aiba loc in aceeasi zi la ora 09:00, in cadrul unei sesiuni extraordinare, cu un singur punct pe agenda: votul pentru folosirea art. 61 din Regulament asupra celor trei dosare din Pachetul Mobilitate 1.
„Am obtinut un prim succes. Din cate se pare, scrisorile trimise de noi (n.r. – Maria Grapini alaturi de mai multi colegi bulgari din grupul social democrat) catre Karima Delli au avut efect. De data aceasta s-a procedat democratic. Vom avea vot in TRAN, practic ceea ce doream de la bun inceput, iar votul se va duce la Conferinta Presedintilor. Daca votul va fi favorabil, vorbim practic de o reintoarcere a Pachetului“, a declarat Maria Grapini, europarlamentar S&D.
In schimb, daca se ajunge la o decizie de continuare a Trilogului, atunci Comisia TRAN va trebui sa voteze inceperea negocierilor, iar acest lucru se va intampla cel mai probabil la finalul lunii septembrie, 23, 24 septembrie.

Articole similare

Ad