Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comunicare mai bună între transportatori și expeditori prin eCMR de la Transporeon

Transporeon a prezentat, în cadrul evenimentului online Zilele Inovației – la care au participat expeditori, retaileri, transportatori și jurnaliști din întreaga lume – nouă soluții care aduc valoare adăugată rețelei sale și îi consolidează platforma.

Deoarece instituțiile UE sprijină digitalizarea documentelor, compania a dezvoltat propriul său eCMR, disponibil și pe tabletă/telefon mobil, care îți permite să „semnezi pe sticlă“ și îmbunătățește comunicarea dintre părțile implicate într-o tranzacție, iar pentru transportatori aduce avantajul accelerării proceselor și evitării documentelor pe hârtie și a efortului administrativ de gestionare a lor. Mai ales că uneori acestea se pierd sau se deteriorează, și daunele sunt dificil de manageriat în așteptarea documentului final. În plus, un avantaj deloc de neglijat în contextul problemelor actuale legate de lichidități este acela că plata serviciilor se face mai repede, deoarece facturarea începe în timp real, imediat după livrarea mărfurilor. 

eCMR de la Transporeon îi indică transportatorului unde poate iniția documentul pdf, care apoi este actualizat în timp real pe măsură ce șoferul colectează semnături „pe sticlă“ de la expeditor și beneficiar, semnează el însuși și adaugă alte informații relevante, direct din aplicația mobilă. Înainte de a închide documentul este nevoie doar de confirmarea expeditorului că nu are de adăugat nimic.

La descărcare, șoferul mai poate face o fotografie, direct din aplicație, în cazul în care marfa s-a deteriorat sau au apărut alte incidente ce trebuie documentate. Iar aceste fotografii se încarcă și ele automat pe platformă. Astfel, deoarece toate datele sunt transferate automat, fără mailuri sau alte interacțiuni manuale, și plângerile sunt mai ușor de gestionat, deoarece se află mai rapid despre ele.

În cadrul evenimentului online s-a pus accentul și pe avantajele pe care eCMR de la Transporeon le aduce în contextul Brexit, care va veni, din ianuarie 2022, cu noi reglementări în ceea ce privește taxele și va impune declarații vamale complexe.

Articole similare

Ad