Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Consumul de droguri la locul de muncă: Doar una din zece companii de logistică resimte efectele

Conform unui sondaj realizat de Logistics Hall of Fame în colaborare cu SCHUNCK GROUP, majoritatea companiilor din sectorul logistic consideră că riscul de a suferi daune din cauza consumului de alcool sau canabis la locul de muncă este scăzut sau foarte scăzut.

De la punerea în aplicare a Legii privind canabisul la 1 aprilie, adulților germani li s-a permis să dețină și să cultive canabis în anumite condiții. Cu toate acestea, îngrijorările multor angajatori cu privire la potențialele efecte negative asupra performanței angajaților și siguranței la locul de muncă din cauza consumului excesiv par nefondate aproape șase luni mai târziu. Acest lucru este valabil și pentru sectorul logistic.

Conform celui mai recent studiu privind tendințele Logistics Hall of Fame, realizat în colaborare cu SCHUNCK GROUP, aproape trei sferturi dintre toate companiile de transport și logistică își evaluează riscul de pierderi financiare din cauza consumului de canabis sau alcool de către angajați ca fiind scăzut sau foarte scăzut. Doar una din zece companii a raportat că s-a confruntat cu astfel de pierderi financiare.

La întrebarea referitoare la riscurile care reprezintă în prezent cea mai mare amenințare pentru industria logistică globală, criminalitatea informatică (75%) s-a clasat pe primul loc, la fel ca în sondajele anterioare din această serie. Urmează îndeaproape penuria de lucrători calificați (62%) și riscurile politice (43,8%), iar întreruperile lanțului de aprovizionare se situează pe locul 31,3%. Participanții la panel au putut selecta până la trei riscuri.

Deși sondajul sugerează că consumul de droguri nu a ridicat încă probleme semnificative pentru majoritatea companiilor, Thomas Wicke, director general al SCHUNCK GROUP, sfătuiește companiile să abordeze proactiv problema acum. „Suntem doar la începutul legalizării canabisului în Germania, iar evoluțiile viitoare sunt incerte”, subliniază el „Este esențial ca fiecare companie să ia măsuri proactive acum, informând în timp util angajații cu privire la efectele drogului și consecințele asociate. Orientările clare vor asigura transparența în această chestiune”, spune el.

Studiul indică faptul că numeroase companii de logistică au implementat deja măsuri preventive. 75% dintre respondenți au raportat că au stabilit regulamente și instrucțiuni de lucru ale companiei, în timp ce 62,5% utilizează programe de formare și educație. Jumătate dintre companii au indicat că concedierile sunt o consecință a încălcărilor repetate sau grave ale politicilor companiei. Doar una din cinci companii efectuează controale aleatorii în timpul orelor de lucru.

Sondajul, la care participă un panel de reprezentanți executivi de nivel C din rețeaua Logistics Hall of Fame și SCHUNCK GROUP, este realizat periodic pe diverse teme. Acesta oferă o imagine de ansamblu a sentimentului actual din industrie și nu pretinde a fi reprezentativ din punct de vedere statistic.

Articole similare

Ad