Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Continental Romania: in automotive se fac eforturi pentru pastrarea locurilor de munca!

Desfiintarea scolilor profesionale, precum si inexistenta unui consens patronal, social si politic pentru elaborarea unei strategii pe termen mediu si lung privind ocuparea fortei de munca, sunt principalele obstacole pentru deficitul de forta de munca, potrivit primei dezbateri privind „Pactul pentru munca – Impreuna Reconstruim Romania”, ce a avut loc marti, la Timisoara.
„Vrem sa muncim in Romania! Vrem sa invatam o meserie in Romania! Pactul pentru Munca este un instrument prin care invitam la dialog toti actorii principali, patronate, sindicate, guvern, pentru a stabili si construi cu prioritate o strategie pe termen mediu si lung in ceea ce priveste politica de ocupare a fortei de munca”, a declarat Cristina Chiriac, presedintele Confederatiei Nationale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF). 
Pe de alta parte, Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental Romania, a declarat ca, in industria automotive, puternic afectata de criza pandemica, se fac eforturi pentru gasirea de solutii care sa conduca la pastrarea locurilor de munca, potrivit Agerpres. Acesta considera ca in ultimii 4 ani, in Romania s-a pierdut din competitivitate, cea mai importanta cauza fiind aceea ca au crescut salariile, fara a creste si productivitatea muncii. La randul sau, primarul orasului Sannicolau Mare, Danut Groza, a spus ca in Romania nu se mai gasesc meseriasi, sudori, strungari etc. „S-au desfiintat scolile profesionale, s-au transformat in licee in care media de promovabilitate a examenului de bacalaureat este un dezastru: aproape 0%. Avem nevoie de scoli de meserii”, a explicat primarul. Conferintele „Pactul pentru munca” sunt organizate de CONAF, Federatia Patronala Petrol si Gaze – FPPG, in parteneriat cu Confederatia Patronala CONCORDIA. Urmatoarele dezbateri vor fi la Brasov (pe 23 iunie) si la Constanta (pe 7 iulie). Concluziile si solutiile constatate in cadrul dezbaterilor se vor reuni intr-un acord „Memorandum of Understanding”. Documentul va fi inaintat Guvernului Romaniei si va include principalele solutii identificate de mediul antreprenorial pentru o piata a muncii flexibila, eficienta si competitiva, cu efecte benefice asupra intregii economii, precum si asupra nivelului de trai al romanilor. 

Articole similare

Ad