Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Continental investeste peste 33 milioane de euro in extinderea centrului de R&D de la Timisoara

Continental a inceput lucrarile pentru extinderea centrului de cercetare si dezvoltare din Timisoara in urma unei investitii totale de peste 33 de milioane de euro. Cladirea a fost proiectata pentru o capacitate de pana la 1.700 de locuri, precum si o zona de testare si validare completa a produselor dezvoltate in cadrul companiei.

„Tehnologii eficiente din punct de vedere al mediului si acceptate social sunt ingredientele cheie pentru un ecosistem al mobilitatii sanatoase. Zero accidente, zero emisii si zero stres, datorita conectivitatii inteligente: acest lucru ajuta la realizarea tehnologiilor noastre inovatoare. La toate acestea lucreaza inginerii si specialistii IT&C din centrul de inginerie din Timisoara“, a declarat dr. Chistian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.
 
Directiile in care compania desfasoara o activitate intensa vizeaza dezvoltarea de solutii inovatoare de software si hardware pentru interiorul masinii, siguranta, motor si transmisie, precum si sisteme de navigatie si instrumente pentru masini viitoare si vehicule comerciale. „Competente noi sunt necesare in mod constant in aceasta industrie, cum ar fi Inteligenta Artificiala, cloud, securitate cibernetica, industria 4.0, orase inteligente etc., iar compania isi asuma un rol de lider tehnologic. Noile competente inseamna dezvoltarea de noi produse, modelarea noilor modele de afaceri si proiectarea de noi concepte moderne de colaborare si operare, respectiv realizarea unui ambient cat mai potrivit si adaptat unui stil de munca futurist. Ma refer aici la crearea de spatii deschise care permit interactiunea dintre colegi, flexibilitate in ceea ce priveste modul de a-si desfasura activitatea, oportunitati de alternare facila de la un format de lucru menit sa asigure nevoia de concentrare individuala la unul colaborativ, interactiv si creativ, care duce la idei noi ce pun viitorul in miscare”, a adaugat acesta. 
 
Investitia planuita in noua cladire este de peste 33 de milioane de euro. Suprafata totala construita va fi de peste 26.000 de metri patrati. Vor fi plantati si peste 200 de arbori, iar lucrarile sunt estimate a fi finalizate pana in luna aprilie, 2021.

Articole similare

Ad