Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Continental Romania investeste 1,9 milioane de euro in sistem de depozitare complet automatizat

Furnizorul de piese pentru autovehicule Continental Romania a declarat ca a investit 1,9 milioane de euro (2.13 milioane de dolari) intr-un sistem de depozitare complet automatizat la fabrica de componente electronice din Timisoara.
Acesta este primul astfel de sistem in fabricile de automobile ale companiei din intreaga lume, a declarat Continental intr-un comunicat de presa.
„Suntem orientati spre performanta si acest obiectiv poate fi realizat si sustinut doar daca se iau in considerare toate tendintele si conditiile impuse de piata. Una dintre aceste cerinte este industrializarea, care este direct legata de calitatea muncii angajatilor nostri si de calitatea a produselor noastre“, a declarat directorul unitatii de productie Continental Timisoara, Ralf Luchs.

Sistemul de stocare complet automatizat este gestionat prin roboti actionati de baterii, care colecteaza si depoziteaza cutii de produse in interiorul unui cadru metalic si apoi rearanjeaza si le livreaza automat la posturile de ridicare dedicate.
Acest sistem se intinde pe o suprafata de 1.000 m2 si contine 42.500 de cutii. Instalarea sa asigura reducerea cu 50% a suprafetei totale utilizate initial in acest scop si ofera servicii mai rapide, mai ergonomice si mai eficiente, la un cost mult mai mic. Integrarea sa este un alt pas pe care planta Timisoara o face fata industriei 4.0, a spus Continental.
La inceputul acestei luni, Continental a anuntat ca a investit 1,7 milioane de lei (400 009 dolari/357.037 euro) intr-un scaner industrial cu raze X la sediul ContiTech din Timisoara.
Deschis in 2002, facilitatea de productie din Timisoara serveste si altor locatii continentale din intreaga lume, cum ar fi Serbia sau Mexic. In Timisoara, Continental produce 26 milioane de tevi pentru sistemele de climatizare auto, sistemele de servodirectie si controlul sasiului, precum si centurile de transmisie si distributie.

Articole similare

Ad