Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Controale în Italia la camioane românești

Poliția italiană a amendat trei șoferi ai unor camioane înmatriculate în România pentru manipulări de tahograf și lipsa documentelor de însoțire a mărfii. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de peste 2.000 de euro.

Controalele au fost efectuate în acest weekend de către agenții de la Departamentul de Siguranță Rutieră din cadrul Poliției din Torino, regiunea Piemont, și au vizat atât transportul internațional de mărfuri, cât și cel de persoane. Potrivit presei din Peninsulă, dintre cele patru mijloace de transport controlate, ai căror conducători au fost sancționați, trei erau camioane înmatriculate în România, iar al patrulea era un autobuz înmatriculat în Albania. Verificările au avut loc în Corso Romania 460 și Corso Vercelli 440, informează Torino Oggi, iar polițiștii italieni au emis astfel amenzi cu o valoare totală de peste 2.000 de euro.

Citește și: Danemarca: Șofer român amendat pentru manipularea tahografului

Trei sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor de înregistrare a datelor în tahograf (încălcând astfel art. 19, din Legea 727/78, din Codul Penal italian), iar a patra amendă pentru lipsa documentelor însoțitoare a mărfurilor în conformitate cu art. 46, alineatul 3, din Legea 298/1974. Aceasta din urmă a fost aplicată șoferului unuia dintre camioanele înmatriculate în România. Polițiștii au mai anunțat că astfel de controale vor fi intensificate în perioada următoare.  

Articole similare

Ad