Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

COVID-19: Comisia Europeana aproba mai multe scheme de ajutor de stat pentru Italia, Germania si Portugalia

Comisia Europeana a aprobat doua scheme de ajutor de stat ale Germaniei pentru a sprijini economia germana in contextul izbucnirii Coronavirus. Schemele au fost aprobate in cadrul schemei temporare de ajutor de stat in contextul pandemiei de COVID-19, schema adoptata de Comisie la 19 martie.

Germania a notificat Comisiei doua masuri de sprijin separate in cadrul cadrului temporar, puse in aplicare de banca promotionala germana Kreditanstalt für Wiederaufbau („KfW”):
 
(i) Un program de imprumut care acopera pana la 90% din riscul pentru imprumuturi pentru companii de toate marimile. Creditele eligibile pot avea o scadenta de pana la 5 ani si pot ajunge la 1 miliard de euro pe companie, in functie de nevoile de lichiditate ale companiei.
 
(ii) Un program de imprumut la care KfW participa impreuna cu bancile private pentru a oferi imprumuturi mai mari in calitate de consortiu. Pentru acest sistem, riscul asumat de stat poate acoperi pana la 80% dintr-un imprumut specific, dar nu mai mult de 50% din datoria totala a unei companii, se arata in comunicatul Comisiei Europene. 
 
Comisia Europeana a aprobat o schema de ajutor a autoritatilor italiene in valoare de 50 de milioane de euro pentru a sprijini productia si furnizarea de dispozitive medicale, cum ar fi ventilatoarele si echipamentele de protectie personala, precum masti, ochelari, halate si costume de protectie.
Schema a fost aprobata in cadru temporar ce permite statelor membre sa ofere mai mult sprijin economiei in contextul epidemiei de COVID-19. Comisia a aprobat schema in termen de 48 de ore de la primirea notificarii din Italia, mai arata sursa citata. 
Pentru Portugalia, Comisia a identificat patru scheme de ajutor de stat pentru companii mici si mijlocii in valoare totala de 3 miliarde de dolari, iar schema a fost aprobata sub auspiciul aceluiasi cadru temporar. 

Articole similare

Ad