Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

COVID-19: Comisia Europeana aproba un ajutor de stat pentru Letonia in valoare de 250 de milioane de euro

Comisia Europeana aproba o schema de garantare a imprumuturilor din Letonia, precum si un sistem de imprumut subventionat pentru companiile afectate de pandemia de COVID-19. Schemele au fost aprobate in Cadrul temporar de ajutor de stat pentru a sprijini economia. 
,Prin aceste doua masuri, companiile letone afectate de focarul de coronavirus pot atenua situatia actuala extrem de dificila. Schemele letone de 250 de milioane de euro sunt o contributie importanta la atingerea acestei situatii Obiectiv. Cu aceasta decizie, continuam sa colaboram cu statele membre pentru a asigura actiuni in timp util, coordonate si eficiente in cadrul noului cadru temporar al ajutorului de stat’’, a declarat vicepresedintele executiv, Margrethe Vestager, responsabil cu politica in domeniul concurentei.
 
Letonia a notificat Comisiei o schema de imprumut subventionata si o schema de garantie a imprumuturilor pentru companiile afectate de focarul de coronavirus in cadrul cadrului temporar. Bugetul total al schemei de imprumut subventionat este de 200 de milioane EUR, din care 50 de milioane de euro sunt prevazuti de la bugetul de stat, iar restul de la institutiile financiare internationale. Suma prevazuta in bugetul de stat pentru schema de garantare a imprumutului este tot de 50 de milioane EUR. 

Articole similare

Ad