Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: Estonia si Ungaria au declarat stare de urgenta

Estonia a declarat stare de urgenta in contextul in care coronavirusul continua sa se raspandeasca pe teritoriul sau, relateaza DPA.
Guvernul de la Tallinn a precizat ca masurile speciale vor dura pana la 1 mai. Scolile si alte institutii educationale vor fi inchise incepand de luni.
Autoritatile interzic de asemenea toate evenimentele publice. La granite, in aeroporturi si in porturi vor fi introduse controale de sanatate, iar vizitatorii vor trebui sa ofere detalii despre locurile pe unde au calatorit.
Estonia a inregistrat joi 10 noi cazuri confirmate de coronavirus, iar numarul total a ajuns la 27. Celelalte doua tari baltice, Letonia si Lituania, nu au luat inca masuri similare. 
Si Ungaria decretat stare de urgenta de ieri, 12 martie 2020. Sosirile din Italia, Iran, China si Coreea de Sud au fost interzise. Masura nu se aplica cetatenilor maghiari, care se pot intoarce acasa, dar vor fi plasati in carantina. Ungaria a mai anuntat ca va reintroduce controalele la granitele cu statele Schengen (Austria si Slovenia).

Articole similare

Ad