Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: Fundația FAN Courier a organizat transporturi umanitare pentru 250 de ONG-uri, companii și persoane fizice

Fundația FAN Courier a facilitat, alături de compania de curierat cu același nume, transportul gratuit la nivel național pentru aproximativ 100 de tone de echipamente medicale, tehnologic-educaționale și umanitare în beneficiul a zeci de mii de persoane – cadre medicale, polițiști pompieri, elevi, bătrâni sau persoane vulnerabile.

Mai mult de jumătate din activitatea Fundației s-a concentrat în 2020 pe acțiuni în sprijinul celor care au luptat pentru limitarea efectelor pandemiei.

Deși transporturile umanitare au fost proiecte punctuale pentru noi până în martie 2020, principalul rol asumat de fundație fiind acela de a susține educația și copiii care vor să învețe, în acest an am decis să ne concentrăm mai mult în această zonă unde ajutorul nostru era esențial. Primul transport umanitar a fost organizat chiar în martie, la solicitarea viziere.ro pentru distribuția a 10.000 de viziere. Aceste prime transporturi au fost suplimentate astfel că până în septembrie, am distribuit peste 300.000  de viziere, reprezentând doar o parte din totalul celor peste 7.000 de expediții gratuite organizate. Am transportat în jur de 100 de tone de echipamente medicale, tehnologic-educaționale, dar și ajutoare umanitare”, a declarat Magda Popescu, director executiv al Fundației FAN Courier.

Pe lângă echipamente medicale, pentru care uneori a fost nevoie inclusiv de schimbarea unor trasee pentru camioanele sau van-urile din flota FAN Courier, Fundația a facilitat inclusiv transportul de cafea sau mâncare pentru medicii aflați în prima linie în lupta cu virusul. Astfel, în anumite cazuri vehiculele au fost trimise în vamă pentru a ridica transportul sau au ajuns direct la beneficiarii finali în condițiile în care sistemul logistic era deja la capacitate maximă.

În a doua jumătate a anului, presiunea cererilor primite s-a diminuat, însă noi am rămas conectați la nevoile societății, continuând să dăm o mână de ajutor pentru a susține școala online. Începând cu luna noiembrie, cererea de transporturi gratuite a revenit din cauza celui de al doilea val al pandemiei dar și a sărbătorilor de iarnă care se apropie, perioadă în care cei vulnerabili trebuie ajutați cu atât mai mult ”, a explicat directorul executiv al Fundației FAN Courier.

În total, prin intermediul fundației companiei de curierat au fost organizate transporturi umanitare pentru 250 de ONG-uri, companii și persoane fizice implicate în lupta anticovid.

O altă provocare a anului, explică reprezentantul Fundației, a fost continuarea programului ”Elev la liceu”, în condițiile trecerii activității școlare din offline în  mediul online. ”Elev la liceu” se adresează elevilor din familii defavorizate care doresc să urmeze cursurile liceale și sunt admiși la un liceu acreditat de sistemul românesc de învățământ. Proiectul este derulat de Fundație începând din 2018, prima generație de bursieri ai Fundației FAN fiind deja în al treilea an de liceu.

Pentru că am traversat cu toții un an extrem de dificil, dominat de incertitudini, cu atât mai mult, am decis să ducem mai departe proiectul, adaptându-l noului context educațional. Am păstrat numărul de bursieri și nivelul burselor, am adăugat noi beneficiari și i-am dotat pe toți cu materiale care să îi ajute în școala online, fără să le afecteze performanțele”, a explicat Magda Popescu.

Anual, prin programul ”Elev la liceu” primesc burse 20 de elevi, după primii trei ani, numărul acestora fiind de 60. ”Elev la liceu” se derulează în a doua parte a anului, începând cu luna august iar în program sunt invitați elevi din clasa a VIII-a, care doresc să continue liceul, dar familia nu îi poate susține financiar pentru următorii patru ani. Bursele se instituie după admiterea la liceu și sunt valabile atâta timp cât elevul înregistrează performanțe școlare, măsurabile.

Articole similare

Ad