Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: Furnizarea transfrontaliera de masti, o prioritate pentru UE

Aprovizionarea continua in cadrul pietei unice cu bunuri vitale, precum si cu echipamente medicale si de protectie, este esentiala pentru abordarea crizei COVID-19. UE sprijina aprovizionarea cu bunuri vitale, precum alimente si echipamente de protectie. 
Presedintii Comisiei pentru piata interna si protectia consumatorilor, Petra De Sutter (Verzi/ALE, BE) si Comisiei pentru transporturi, Karima Delli (Verts/ALE, FR) au salutat decizia rapida de astazi a ministrilor transporturilor din UE de a sprijini coridoarele priioritare de aprovizionare („green lane supply rutes”) – ce ofera prioritate transportului de bunuri vitale precum alimentele si echipamente medicale si de protectie – asa cum au sugerat eurodeputatii si Comisia. 
Obiectivul acestor masuri noi si urgente este de a proteja sanatatea si de a pune la dispozitie bunuri si servicii esentiale pe piata interna a UE.
Presedintele Comisiei TRAN, Karima Delli, a declarat ca trecerea fara probleme a frontierelor si coordonarea intre statele membre vor fi esentiale pentru depasirea acestei crize. „Trebuie sa gasim modalitati de a ne mentine sistemele de transport si de a reduce cozile pentru a economisi timp si bani. Suntem pregatiti sa actionam coordonat si rapid, si sa sustinem soferii si intregul sector al transporturilor care actioneaza neobosit pentru a mentine fluxul marfurilor in timpul acestei crize. Reamintesc, de asemenea, necesitatea urgenta de a pune in aplicare masuri pentru a pune capat <<zborurilor fantoma>>. Companiile aeriene trebuie sa primeasca garantii pentru sloturile orare viitoare. Aceasta este singura modalitate de a evita zborurile fara pasageri in UE”, a concluzionat aceasta.

Articole similare

Ad