AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Creste interesul dezvoltatorilor pentru zonele din jurul Clujului

Dezvoltarea economica rapida a Clujului a determinat cresterea interesului dezvoltatorilor imobiliari si pentru terenurile din apropiere, pe o raza de pana la 50 de km, se arata in ultimul raport CBRE Romania. Astfel, un teren de 26 ha, clasificat ca spatiu industrial, a fost oferit spre vanzare in Ocna Mures, judetul Alba. Terenul este situat in nordul orasului, in apropierea fostei fabrici Soda. In vecinatatea acestuia se afla un centru balnear, iar pentru perioada urmatoare este planificata construirea unui centru de recreere.

Dezvoltarea unui spatiu industrial in Ocna Mures reprezinta o alternativa interesanta la orase precum Turda, Cluj Napoca sau Targu Mures, fiind situat la doar 8 km de autostrada A10 si la 50 km de Cluj Napoca. In prezent, CBRE este in negocieri cu mai multi producatori din domeniul alimentar pentru terenul de 26 ha, intrucat orasul Ocna Mures nu este atat de dezvoltat inca pe domeniul comertului online.
In prima jumatate a anului, la nivel national au fost tranzactionate terenuri insumand un milion de mp, din care doar 33% se afla in regiunea Bucurestiului. Aproape jumatate din terenuri au ca obiectiv dezvoltarea de spatii industriale. La nivel national, investitiile in retail s-au ridicat la 45 de milioane de euro, fiind achizitionate terenuri in suprafata totala de 460.000 mp. Cea mai importanta tranzactie in sectorul retail a fost efectuata de Auchan – 220.000 mp in Resita, judetul Caras-Severin. De asemenea, Element Industrial a cumparat 12 ha in Craiova, iar dezvoltatorul VGP a achizitionat un teren de 20 ha in zona de intersectie intre Centura Capitalei si autostrada A3. Potrivit CBRE, pana la finalul anului se asteapta sa mai fie tranzactionate 10 ha de spatii industriale.

Articole similare

Ad
Ad