Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Crestere absoluta a marfurilor transportate pe caile ferate chineze

Pandemia de Covid-19 nu a atras doar consecinte negative asupra transportului de marfa, mai ales ca nevoia de nevoia de transport a produselor medicale a avut implicatii pozitive asupra volumelor. Astfel, caile ferate chineze China Railway (CR), cu zece milioane de tone de marfuri transportate in iunie 2020, au stabilit noul record lunar.
In prima jumatate a lui 2020, CR a transportat aproape 1,7 miliarde de tone de marfuri, cu o crestere de 3,6% fata de anul precedent, dar cu o scadere a cifrei de afaceri pana la 24 de miliarde de euro.
Caile ferate chineze au confirmat avantajele transportului feroviar de marfuri in timpul pandemiei, in primul rand prin capacitatea de a deplasa cantitati mari. Din acest motiv, au fost amenajate coridoare prioritare, asa-numitele „canale verzi”, pentru a garanta o livrare sigura si la timp a marfurilor.
Relatiile China-Europa au avut, de asemenea, o evolutie remarcabila. Cu peste 5.100 de expedieri in prima jumatate a lui 2020, cresterea a fost de 36% fata de anul precedent. In iunie au existat 1.169 de transporturi, stabilind si o noua maxima lunara. Marfurile transportate in Europa au insumat 461 de milioane de dolari, cu o crestere de 41% fata de 2019.
China Railway a livrat in total 367 de milioane de articole sanitare, respectiv peste 2,7 milioane de tone de marfuri de acest tip.
 

Articole similare

Ad