Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cresterea de doua cifre a capacitatii de transport a dus la scaderea tarifelor

Scaderea accentuata a disponibilitatii capacitatii de transport rutier in Europa in decembrie 2019 a fost urmata de o revenire pe piata spot la inceputul anului (+19,6%), care a condus la scaderea preturilor de transport cu 4,4%, potrivit celui mai recent Monitor al Pietei de Transport (TMM), realizat de Tim Consult pe baza datelor inregistrate pe platforma Transporeon. 

Comparativ cu ianuarie 2019, capacitatea s-a mentinut aproape la acelasi nivel (+0,5%), in paralel cu o scadere de 2% a pretului de transport. In prima luna a anului, pretul motorinei a crescut cu 1,8% fata de luna anterioara si cu 5,5% fata de ianuarie 2019.
Atat capacitatea de transport disponibila, cat si preturile de transport, continua sa se dezvolte ciclic. Astfel, incepand din septembrie 2019, capacitatea se apropie de valorile din lunile corespunzatoare ale anului precedent. „Acum asistam la o inversare a tendintei. Din februarie pana in august 2019 a existat intotdeauna semnificativ mai multa capacitate de transport pe piata decat cu un an inainte. Totusi, acest plus al capacitatii de transport a scazut constant din septembrie 2019, pana cand s-a topit aproape complet in ianuarie“, spune Oliver Kahrs, director general Tim Consult. 

Articole similare