Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cum ne pregătim pentru controalele pe detașare transnațională a șoferilor?

Piața de transport a început 2023 cu un tempo redus al comenzilor de transport, care se prelungește încă și în perioadele de sărbătoare, lucru care prevestește o perioadă dificilă pentru economiile europene și implicit pentru transporturi. În aceste condiții și controalele se întețesc, mai ales asupra operatorilor est-europeni, învinovățiți de asociațiile patronale ale transportatorilor din vest că le fac concurență neloială și la costuri mai mici. În plus, 2022 a adus și implementarea la scară largă în Europa a prevederilor Pachetului Mobilitate, astfel că 2023 este primul an în care se văd efectele controalelor pe toate capitolele Pachetului: detașare, întoarcerea șoferilor acasă, întoarcerea camioanelor la 8 săptămâni, repausul de 45 de ore în afara cabinei camionului etc.

Aceste subiecte vor fi în centrul atenției pentru conferința Tranzit de la Suceava, de pe 26 mai. Este important să știm ce se controlează, cum se interpretează și cum abordează fiecare țară problematica detașării pentru a ne pregăti cât mai bine pentru aceste controale și a evita amenzile. Pornind de la cazuri concrete de control, soldate cu amenzi mai mici sau mai mari, ne propunem să discutăm cu invitații noștri – autorități, consultanți fiscali, avocați, transportatori – despre cum s-ar fi putut evita aceste amenzi sau cum se pot contesta situațiile de controale finalizate cu amenzi incorecte.

Tocmai de aceea vă invităm să ne trimiteți situații concrete de control prin care ați trecut și, dacă s-au finalizat cu amenzi, ne interesează cât mai multe Procese verbale pentru a le analiza împreună cu colaboratorii noștri și a pregăti recomandări sub forma unor mini-ghiduri de conduită pentru prevenirea amenzilor în urma controalelor. Vom avea specialiști pe Franța, Belgia și Germania.

De asemenea, vom relua discuțiile despre contracte de muncă, indemnizații – cum se stabilesc, cât de importantă este acordarea alocației de hrană, limita de impozitare pentru drepturile nesalariale pentru șoferii care fac transport internațional etc.

Conferința este prevăzută vineri, 26 mai, de la 10:00 la 18:00.

Vă așteptăm la Suceava alături de partenerii noștri: Michelin Romania, EuroCleaner, Hankook, EuroGate, EuroWAG, Ford Trucks, IDS, Iveco, Renault Trucks, Scania, Schmitz Cargobull Romania, TH Trucks, Trans.eu Pentru pre-înregistrare, scrieți-ne pe office@traficmedia.ro. Locurile sunt limitate pentru cei care vin din afara Sucevei și au nevoie de cazare.

Articole similare

Ad