Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cummins si XCMG testeaza prototipul unui excavator electric

Cummins si XCMG au colaborat la proiectarea unui mini excavator electric, iar prototipul construit are scopul de a demonstra calitatile tehnologiei dezvoltate. Modelul de 3,2 t a fost prezentat in premiera anul acesta la ConExpo, unde a obtinut titlul de cel mai frumos echipament, potrivit pentru santierele din zonele urbane dens populate, unde emisiile si zgomotul sunt limitate.
Noul excavator XCMG este alimentat de module de baterii Cummins BM5.7E, oferind o putere de 45kWh.
Cu o singura incarcare mai rapida de 6 ore, excavatorul poate functiona in regim normal 8 ore. Timpul scurt de incarcare permite realimentarea echipamentului peste noapte, eliminand timpii de intrerupere a serviciului.
Fiecare modul de baterie este proiectat sa fie rezistent la socuri si vibratii, pentru a suporta conditiile grele de pe santiere, iar motorul si sistemul hidraulic au fost adaptate precis pentru un sistem de actionare eficient, fiabil si silentios.
Prototipul se afla in prezent in China, unde se efectueaza o serie de teste de performanta si de teste la clienti. Pe baza rezultatelor acestora, Cummins si XCMG vor perfectiona excavatorul inainte ca acesta sa intre in productia de masa.
Acest proiect este parte a unui acord de colaborare intre Cummins si XCMG pentru cercetarea, dezvoltarea si integrarea tehnologiilor intr-o gama larga de produse.

Articole similare

Ad