AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Curtea Europeană de Justiție anulează taxele de import pentru anvelopele chinezești

Comisia Europeană are termen până la 14 iulie pentru a face recurs împotriva hotărârii Tribunalului European de la Luxemburg, care a decis că taxele antidumping și compensatorii impuse de Comisia Europeană la importurile de anvelope pentru camioane și autobuze din China trebuie anulate. Într-o hotărâre din 4 mai, tribunalul a constatat că, în calculul subcotării prețurilor, Comisia Europeană nu a efectuat o comparație echitabilă a prețurilor.

Instanța a respins argumentele Comisiei potrivit cărora anumite motive privind încălcarea drepturilor procedurale erau inadmisibile. Cauza a fost inițiată de Asociația industriei cauciucului din China (CRIA) și de Camera de Comerț a importatorilor și exportatorilor de metale, minerale și produse chimice din China (CCCMC) la începutul anului 2019. Aceasta a urmat deciziei Comisiei Europene de a impune taxe vamale pe cinci ani la importurile de anvelope chinezești noi și reșapate pentru camioane și autobuze.

Impactul hotărârii asupra industriilor de anvelope și de reșapare a pneurilor din UE nu o să fie devastator, dat fiind că, între timp, mulți importatori au început să aducă anvelope ale acelorași producători însă “made in Taiwan”, In Thailanda sau alte tari asiatice.

Articole similare

Ad