Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Curtea Suprema de Justitie din Olanda tine partea soferilor detasati din alte state

Instanta Suprema din Olanda a respins hotararea Curtii de Apel care decisese anterior ca salariile olandeze nu erau aplicabile soferilor maghiari care lucrau in si din Olanda. Acestia aveau contracte si salarii maghiare, dar nu lucrau in Ungaria, ci in sau din Olanda, arata Federatia Europeana a Lucratorilor din Transport in campania „Fair Transport Europe“.
 

Aceasta este o veste buna pentru soferi si intregul sector, dar si o clarificare binevenita a regulilor. Cazul va reveni acum la Curtea de Apel pentru a revizui aceasta lege. In transportul rutier, multe companii utilizeaza soferii est-europeni si chiar filipinezi cu contracte de munca din tari in care nu lucreaza sau nu intra niciodata. Urmare a acestei decizii, este clar ca soferii trebuie sa aiba salariul din tara in care isi desfasoara activitatea.
De asemenea, in cazul intentat de sindicatul olandez FNV companiei Van den Bosch Transport, privind detasarea lucratorilor in transportul rutier international, instanta suprema din Olanda a solicitat Curtii Europene de Justitie „sa interpreteze locul temporar de munca“.
In cazul in care e vorba de detasare, cand soferii lucreaza doar temporar in si din state membre diferite, FNV afirma ca acestia trebuie sa fie platiti cu salarii olandeze, atata timp cat transporta bunuri pe sau dinspre teritoriul olandez. Instanta suprema va cere acum Curtii Europene de Justitie sa se pronunte asupra acestui lucru, se arata pe site-ul www.fairtransporteurope.eu.
Edwin Atema de la FNV – Stichting VNB a comentat: „Suntem multumiti de cele doua hotarari. Consideram ca muncitorii care lucreaza in si din Olanda trebuie sa primeasca salarii olandeze. Aceasta decizie este o veste buna pentru toti soferii de camioane din Europa.“

Articole similare

Ad