Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DACHSER și Fercam Italia au încheiat un tratat

DACHSER câștigă majoritatea acțiunilor comune pentru contractul de logistică și grupaj din Italia. Începând din data de 28 martie, DACHSER a achiziționat 80% din acțiunile comune pentru a se fuziona în DACHSER & Fercam Italia. 

În urma competiției legislative și a aprobării obținute din partea Comisiei Europene în noiembrie 2023, Fercam a început procesul de tranziționare a două divizii – Distribuție și Logistică, cu aproximativ 1.000 de angajați și 43 de locații în Italia – pentru ca restul companiei să formeze o organizație independentă pentru grupaj și contracte de logistică în Italia. Fuziunea, cunoscută sub numele de DACHSER & Fercam Italia, și-a început operațiunile la începutul acestui an. După perioada de tranziție, DACHSER s-a alăturat companiei în 28 martie anul acesta, iar tranzacția a fost completă.

Pe lângă cei 20% din acțiunile împărțite, Fercam S.p.A rămâne unic acționar asupra diviziei Fercam Transport (transport  național și internațional terestru și pe cale ferată), Fercam Air & Ocean și Fercam Special Services (Artă, Evenimente, Târguri, Relocări, Arhivă, Managementul Documentației), inclusiv subdiviziile internaționale. Aceste unități nu vor deveni parte din noua fuziune

“DACHSER & Fercam Italia au completat rețeaua noastră europeană de transport și depozitare a bunurilor industriale și ale consumatorilor” spune Burkhard Eling, CEO DACHSER. “Această achiziție întărește expertiza noastră în servirea clienților din Europa cu o calitate uniformă și standarde de performanță. Până acum, noi vom investiga și capacitatea de logistică, digitalizare, acțiune asupra încălzirii globale și în special alături de angajații noștri din Italia.”

Începe integrarea totală în rețeaua DACHSER

DACHSER și Fercam se uită în spate la un parteneriat de 20 de ani în care compania italiană distribuie livrări de grupaj industrial și bunuri din rețeaua DACHSER în Italia și se ocupă de livrări din Italia în rețeaua europeană. Integrarea totală în sistemul și procesele DACHSER poate începe acum.

“DACHSER & Fercam Italia se poziționează foarte bine în piața italiană de grupaj și contract logistic, mulțumită echipei de management făcută de către directorul Dr. Gianfranco Brillante, care este foarte bine pregătit și care motivează constant angajații, dar și un alt motiv este reprezentat de facilitățile și sistemele logistice.” explică Alexander Tonn, COO Road Logistics la DACHSER.

Rețeaua Europeană este completată

Rețeaua Fercam și contractele de logistică cu această companie reprezintă a treia cea mai mare achiziție DACHSER care a determinat extinderea în transport și rețeaua de logistică în Europa. Rețeaua europeană de logistică DACHSER nu are încă nicio locație în Italia, deci nu există încă o structură duplicată. Toți angajații diviziilor Fercam Distribution și Logistics au fuzionat și au fost transferați către DACHSER. În linia de business pentru logistica alimentară, care manipulează transportul și depozitarea alimentelor înghețate, DACHSER reprezintă Italia încă din 2017 cu trei locații și aproximativ 270 angajați.

Articole similare

Ad