Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Duster SL Extreme, exemplarul cu numărul „10 milioane”

Dacia a lansat miercuri, 20 aprilie 2022, mașina cu numărul 10 milioane. Vehiculul aniversar este un Duster SL Extreme, de culoare Gri Urban, montat la Uzina de la Mioveni. Exemplarul se va alătura colecției de modele istorice ale companiei.

Primul autoturism a fost modelul Dacia 1100, asamblat încă din 1966 sub licenţa modelului Renault 8, fabricat la Uzina de la Mioveni și lansat la data de 20 august 1968.

În 1969 a urmat modelul Dacia 1300, sub licența Renault 12, o berlină cu 4 uși și tracțiune pe puntea față. Datorită numărului mare de exemplare produse acest model a rămas in fabricație 35 de ani, dezvoltând o întreagă generație de modele break, sport și utilitare.

Producătorul francez de automobile, Renault a preluat uzina de la Mioveni în anul 1999. Ulterior, compania a lansat modelul Dacia Logan în prima uzină din afara României – uzina SOMACA din Casablanca (Maroc). Diversificarea gamei de modele au impus extinderea capacitățiilor de producție inaugurând de-a lungul celor 54 de ani cinci uzine a câte şase familii de modele.

Marca Dacia este prezentă în 44 de ţări, de pe patru continente. Modelul Duster, fabricat în România, fiind unul dintre cele mai bine vândute SUV-uri din Europa.

Articole similare

Ad