Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Daimler, Traton și Volvo investesc împreună pentru o rețea de alimentare europeană pentru vehicule comerciale

Cei trei mari producători de vehicule comerciale Daimler Truck, TRATON GROUP și Volvo Group au semnat un acord de instalare și operare a unei rețele publice de înaltă performanță de încărcare a bateriilor electrice pentru camioane și autocare în toată Europa. Obiectivul comun este de a iniția și a accelera construirea infrastructurii de tarifare a energiei electrice pentru a spori încrederea clienților în vehiculele electrice.

Acordul pune bazele unui viitor joint-venture deținut în egală măsură de cele trei părți, care să înceapă operațiunile în 2022. Părțile intenționează să investească împreună 500 de milioane de euro pentru a instala și opera cel puțin 1.700 de stații de încărcare cu energie verde în puncte apropiate de autostrăzi, precum și în centre logistice și de destinație, în termen de cinci ani de la înființarea joint-venture-ului. Numărul de puncte de încărcare va fi crescut semnificativ prin căutarea de parteneri suplimentari, precum și de finanțări publice. Noua companie va funcționa sub propria identitate corporativă și va avea sediul în Amsterdam, Olanda. Noua companie va putea să se bazeze pe experiența largă și pe cunoștințele partenerilor săi fondatori în transportul de vehicule grele.

Noua companie va acționa ca catalizator și facilitator pentru realizarea Acordului verde al Uniunii Europene pentru un transport de mărfuri neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050 – atât prin furnizarea infrastructurii necesare, cât și pentru direcționarea energiei verzi la punctele de încărcare. Acțiunea comună a Volvo Group, Daimler Truck și TRATON GROUP abordează nevoia urgentă a unei rețele de încărcare de înaltă performanță pentru a sprijini operatorii de camioane în tranziția lor la soluții de transport neutre în materie de CO2, în special în transportul rutier pe distanțe mari. Infrastructura de încărcare de înaltă performanță care permite transportul rutier pe distanțe lungi este o modalitate eficientă din punct de vedere al costurilor către reduceri semnificative ale emisiilor, care se realizează rapid.

Articole similare

Ad