Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DB Cargo Euroasia lansează un nou serviciu de transport intermodal între China și portul Constanța

DB Cargo Eurasia va lansa primul său serviciu prin Middle Corridor ce va conecta orașele Xi’an, în China, cu Duisburg și Hamburg, în Germania. Este vorba despre un serviciu de transport intermodal -feroviar/maritim – care trece prin portul Constanța.

Noul serviciu al DB Cargo Euroasia ce va fi lansat recent, face legătura între China și Europa tot prin intermediul rutei Trans-Caspice, trecând prin Kazahstan, Azerbaidjan, Georgia și România. Timpul de tranzit este de aproximativ 30 de zile.

Primul tren va fi pus în funcțiune la jumătatea lunii iunie și va traversa Kazahstanul, pentru ca mai apoi containerele să fie transportate prin Marea Caspică din portul Aktau în portul Alat (Azerbaidjan), iar de acolo, din nou, pe calea ferată prin Georgia până în portul Poti, de unde vor pleca pe un serviciu feeder către portul Constanța. În România, operatorul trenului va fi DB Cargo România, care va prelua operațiunile mai departe către Duisburg și Hamburg.

Pe viitor, vor fi oferite conexiuni regulate în ambele sensuri. DB Cargo Euroasia folosește rețeaua grupului, cea mai mare rețea feroviară din Europa, care are conexiuni în peste 18 țări.

Articole similare

Ad