La inceputul lunii aprilie, media a acordat o atentie marita convoiului compus din 6 camioane, aproape total automatizate, care au traversat Europa. European Platooning Challenge arata clar in ce sens se dezvolta sectorul transporturilor si logisticii si ceea ce este deja posibil. Deja in prezent cheia mentinerii eficientei si competitivitatii in logistica este crearea unei retele.
Viziunile de viitor in bransa logisticii: un camion care urmeaza la distanta scurta pe cel din fata si raspunde automat la ceea ce se intampla in trafic si pe parcursul drumului isi poate actualiza timpul de sosire si va putea chiar sa trimita digital documentele necesare transportului.
Cu European Platooning Challenge fabricantii de vehicule au facut un pas important spre viitorul logisticii.
Companiile din restul domeniilor lucreaza la optimizarea plusvalorilor proprii si pentru a se conecta cat mai rapid la retea. Acest lucru va deveni interesant atunci cand firmele din diferite domenii se vor alia. Ca si rezultat poate aparea o cooperare maximala.
Sa folosim mai bine vehiculele!
In legatura cu European Platooning Challenge au ajuns in prim-plan si urmatoarele teme: „Folosirea vehiculelor“ si “Evitarea transporturilor fara marfa“ . In „Campus Connectivity“ din Düsseldorf , Daimler a prezentat posibilitatile pe care le ofera firmelor de transport, ca de exemplu sistemul telematic si software-ul de transport care poate fi conectat cu o bursa de transport. Daca ar exista in viitor un vehicul care ar comunica cu o bursa de transport, atunci ar atinge cel mai inalt nivel de eficienta economica.
Cea mai mare platforma de transport din Europa, TimoCom, este pregatita pentru acest posibil viitor – ceea ce lipseste este o solutie cuprinzatoare pentru gestionarea vehiculelor interconectate. De fapt mai mult de 180 de furnizori telematici sunt disponibili pe TimoCom. In cadrul platformei de transport solutiile de monitorizare sunt legate cu bursa de transport si cu platforma de postare a tenderilor. TimoCom, ca si o firma de transport si logistica, poate sa integreze si programul dumneavoastra de transport cu ajutorul unei interfete.
Viitorul a inceput
De exemplu, in munca de zi cu zi reteaua este de ajutor daca un coordonator de transport introduce o relatie in software-ul propriu de speditie si cu ajutorul TimoCom-lui stie exact cand ajunge vehiculul la descarcare, dupa care, cu ajutorul cautarii pe locatie gaseste transport pentru retur. Daca in acest proces se conecteaza si un vehicul inteligent ar putea fi posibil sa comunice cu platforma de transport, respectiv cu furnizorul telematic integrat, astfel incat coordonatorul de transport din datele actuale va putea face oferte pentru transportul de retur.
European Platooning Challenge a dat un impuls bransei de transport si logistica spre Logistik 4.0. Unele companii grabesc aceasta inovatie pentru a crea o retea comuna in care toate firmele din bransa de transport si logistica coopereaza pentru a atinge in viitor o eficienta mai ridicata si sa aiba successe financiare. Mai multe informatii gasiti pe www.timocom.ro