Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Decathlon investeste intr-o noua unitate de productie in Romania

Jean-Francois Mace, CEO Decathlon, considera coronacriza drept o oportunitate de a reduce birocratia si de a grabi digitalizarea economiei, dar si o modalitate prin care companiile sa economiseasca timp. „Comertul este cea mai importanta industrie a Romaniei din punct de vedere al cifrei de afaceri si este cel de-al doilea angajator dupa industria prelucratoare. In 2018, erau 220.000 de astfel de companii in Romania, cu afaceri cumulate de 600 de miliarde de lei si aproape 900.000 de salariati. Comertul este o piata puternic concentrata la varf, primii 20 de jucatori avand afaceri de 137 de miliarde de lei, adica aproape un sfert din tot businessul industriei“, a spus acesta in cadrul conferintei ZF Retail 2020.

Insa Decathlon, care are 1.200 de angajati despre care a anuntat inca de la inceputul crizei ca nu vor intra in somaj, considera important sprijinul care ar trebui sa vina din partea sistemului bancar. „Vom construi inca o fabrica in Romania. Pentru asta, partenerii nostri negociaza cu bancile pentru a primi credite, insa nu este deloc usor. Speram sa ne sprijine, pentru ca vorbim de joburi si de investitii de milioane de euro. Vom continua sa investim si in deschiderea de magazine si in dezvoltarea de depozite, planurile noastre sunt pe termen lung.“
 
In prezent, Decathlon produce in Romania 770.000 de biciclete, si isi doreste sa ajunga la o productie de 1,5 milioane de unitati.

Articole similare

Ad