Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DHL Supply Chain implementează primul său depozit de piese mici complet automatizat cu preluare robotizată din Europa pentru 1-2-3.tv

Platforma de licitații omnichannel 1-2-3.tv se concentrează în mod constant pe digitalizarea lanțurilor sale de aprovizionare și a logisticii depozitelor, iar DHL Supply Chain, divizia Deutsche Post DHL Group, specializată în logistică contractuală și partener logistic de lungă durată al 1-2-3.tv, a implementat acum la Braunschweig primul sistem logistic Autostore complet automatizat din Europa.

Acest sistem compact de depozitare și recuperare permite depozitarea pieselor mici cu economie de spațiu și preluarea complet automatizată a până la 18 milioane de articole de marfă pe an. În interacțiune cu personalul care lucrează la fața locului, sistemul crește astfel viteza de procesare a fiecărei comenzi individuale, optimizează fluxurile de lucru pentru angajați și îmbunătățește eficiența operațională.

“În trecut, compania noastră a investit deja foarte mult în procese simplificate și în automatizare durabilă. Odată cu introducerea soluției robotice flexibile și modulare de la Autostore, ne bazăm pe creșterea puternică din ultimii ani, optimizându-ne procesele logistice într-un mod durabil și fiind astfel echipați în mod ideal pentru creșterea viitoare”, explică Eberhard Kuom, vicepreședinte executiv pentru finanțe și operațiuni la 1-2-3.tv. În acest fel, varietatea mare de produse oferite poate fi cartografiată și mai bine, iar capacitatea depozitului poate fi utilizată la maximum.

Soluția Autostore de la furnizorul Element Logic constă într-un cadru din aluminiu în care stocul curent de mărfuri este stivuit și depozitat în peste 40.000 de cutii din plastic pe 16 niveluri. Nivelul superior servește drept traseu pentru roboți, dintre care 26 sunt utilizați numai în depozitul 1-2-3.tv din Braunschweig, pentru a preleva automat bunurile comandate și a le asambla pentru a fi prelucrate ulterior de către angajați.

Bunurile sunt plasate în pachetul corespunzător comenzii clientului într-un sistem de expediere și transport, sigilate automat și expediate. După ce 1-2-3.tv a investit recent în preluarea comenzilor și în digitalizarea întregului lanț de aprovizionare, compania implementează acum o a treia optimizare de-a lungul lanțului său de procese cu ajutorul acestei soluții.

“Suntem încântați că, prin această soluție automatizată, ne consolidăm și mai mult cooperarea de încredere cu clientul nostru de lungă durată 1-2-3.tv și investim împreună într-un viitor de succes. Prin intermediul sistemului Autostore, avem un control continuu al inventarului și obținem o eficiență ridicată în ceea ce privește depozitarea și recuperarea, astfel încât comenzile clienților pot fi procesate rapid și precis. În plus, soluția logistică aduce ușurare pentru angajații noștri din depozit prin scurtarea distanțelor de mers pe jos. Mai presus de toate, le permite să preia sarcini mai solicitante în alte zone ale depozitului”, spune Andreas Bicking, director al unității de afaceri e-Commerce DHL Supply Chain Germany & Alps.

Pentru DHL Supply Chain, această implementare este un alt element important în strategia de automatizare și digitalizare pentru îmbunătățirea continuă a operațiunilor. Ca parte a unui portofoliu tehnologic mai larg, care poate fi implementat la nivel comercial, acești roboți “de la bunuri la persoane” joacă un rol din ce în ce mai important în strategia furnizorului de logistică contractuală. “Ne bucurăm că avem alături de noi DHL Supply Chain, un partener extrem de profesionist, care a integrat soluția Autostore în infrastructura existentă în timpul operațiunilor de vârf în curs de desfășurare – o realizare extraordinară”, laudă Kuom succesul procesului de implementare.

Articole similare

Ad