Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Din 2022 transportul mărfurilor devine mai complicat pentru Marea Britanie

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană prevede o nouă fază de la 1 ianuarie 2022, cu intrarea în vigoare a procedurilor și controalelor pentru transportul rutier și unele categorii de mărfuri. Toate transporturile care presupun intrarea camionului în Marea Britanie vor trebui să treacă prin platforma telematică Goods Vehicle Movement Service (Gvms), care garantează autorităților britanice că au fost depuse toate declarațiile vamale înainte de efectuarea transportului.

Prin intermediul platformei, vameșii vor putea efectua o analiză de risc înainte ca vehiculul să intre în țară și, eventual, să decidă dacă vor fi efectuate ulterior verificări fizice. Tot de la 1 ianuarie 2022, transportatorii trebui să întocmească declarația completă de origine a mărfurilor, în locul celei simplificate acceptate până la finalul lui decembrie 2021.

În 2022 vor intra treptat în vigoare noi proceduri pentru mărfurile supuse controalelor sanitare și fitosanitare. Din 1 ianuarie este obligatorie pre-notificarea, care va fi îndeplinită prin sistemul de import de produse animale, alimente și furaje (Ipaffs), iar de la 1 iulie va intra în vigoare cerința UK Border Control Post (BCP) pentru expedierea tuturor produselor de origine animală, vegetală și vegetală. Acesta din urmă va fi aplicată în trei faze: prima vizeaza subprodusele de origine animală, legumele și produsele vegetale, carnea (inclusiv produsele din carne) și produsele din pește; produsele lactate vor fi adăugate de la 1 septembrie, iar restul produselor de origine animală de la 1 noiembrie.

Articole similare

Ad