Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Din 27 noiembrie, benzinăriile din Italia ar putea fi închise

Pe 18 noiembrie, asociaţiile italiene ale distribuitorilor de combustibil pe autostrăzi Faib Autostrade (Confesercenti), Fegica (Cisl) și Anisa (Confcommercio) au trimis guvernului o notă prin care anunțau o posibila întrerupere a aprovizionării în zonele de autostradă începând cu noaptea de 27 noiembrie 2020. Cele trei asociații explică faptul că „în urma măsurilor care limitează circulația pentru a contracara răspândirea Covid-19, activitățile desfășurate de-a lungul autostrăzilor sunt aproape blocate, iar costurilor business-urilor clasificate drept serviciu public esențial nu pot fi compensate prin vânzări reziduale”.

Asociaţiile estimează că actualele cantităţi de combustibili din staţiile de pe autostrăzi ar începe să se epuizeze până la sfârșitul lunii. Nota explică faptul că nu este o „inițiativă de grevă”, ci o „consecință concretă a suferinței dramatice a categoriei”.

Primii care vor suferi de pe urma situaţiei create sunt transportatorii rutieri, principalii utilizatori ai autostrăzilor. Problema nu ar fi doar incapacitatea de a realimenta vehiculele (pentru cei care călătoresc pe distanțe lungi și nu au un distribuitor intern), ci neputinţa utilizării serviciilor din  parcări pentru că businessurile vor trage obloanele din motive economice evidente.

Asociațiile solicită emiterea unui Decret legislativ prin care să beneficieze şi distribuitorii de carburanți de sprijinul financiar acordat prin Decretul de Relansare, arată Trasporto Europa.

Articole similare

Ad