Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

DSP: soferii de camion au dreptul sa circule

Soferii romani care vin din zonele rosii pe care doar le-au tranzitat sau doar au incarcat/descarcat marfa nu vor intra in autoizolare timp de 14 zile, se arata in recomandarile venite de la Ministerul Sanatatii, prin adrese trimise transportatorilor de catre Directiile Judetene de Sanatate Publica.
„Din partea CNSCBT am primit urmatoarele precizari – in stiuatia in care exista soferi de tir/camion care intra in tara, venind din una din zonele afectate, conform listei postate privind zonele cu transmitere comunitara extinsa si altor zone afectate de COVID-19, actualizata zilnic, NU se va recomanda izolarea la domiciliu pentru 14 zile daca DOAR au tranzitat zonele sau intervalul de timp este foarte scurt (incarcare/descarcare marfa). Se vor informa cu privire la infectie si masurile de protectie, dar nu li se va impune izolarea la domiciliu”, se arata in adresa primita. 
De asemenea, sursa citata mentioneaza ca transportul de 3,5 tone este exceptat de la restrictiile impuse privind interzicerea accesului pe teritoriul Romaniei. 
DSP recomanda ca soferii sa nu intre in contact cu alte persoane, sa nu mearga acasa la familie. Ei trebuie sa stea izolati, cu dreptul de a pleca in cursa. „Persoanele care intra in contact cu ei, ar putea fi obligate sa se autoizoleze si nu pot solicita concediu medical deoarece nu au fost in zone cu risc si nici nu au intrat in contact cu cineva confirmat”, spun transportatorii.

Articole similare

Ad