Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DSV, profit operațional în creștere. Ratele mari și capacitatea redusă au avut un impact pozitiv

În ciuda situației tensionate din lanțul de aprovizionare global – întreruperi cauzate de pandemie, congestii portuare, întârzieri și rate extrem de mari, 2021 a fost un an puternic pentru DSV, potrivit cifrelor anunțate de companie în raportul anual, care raportează o creștere de 59% a veniturilor și un plus de 71% a profitului operațional. Toate cele trei domenii de activitate – Air & Sea, Road și Solutions – au contribuit la creștere.

DSV continuă să-și urmărească strategia de creștere după ce, în august 2021, a achiziționat Global Integrated Logistics (GIL) de la furnizorul de servicii pentru supply chain Agility, adăugând amploare rețelei globale și întărind prezența companiei daneze în Orientul Mijlociu și Asia de Sud-Est.

„2021 a fost un an bun – dar și provocator – pentru DSV. Odată cu achiziționarea afacerii Global Integrated Logistics (GIL) a Agility, am pus în aplicare strategia noastră de creștere. Suntem mândri că GIL face parte acum din DSV, iar integrarea evoluează bine. Întreruperea lanțului de aprovizionare, congestionarea porturilor și ratele record de transport de marfă au fost teme majore în 2021, iar echipele noastre au muncit din greu pentru a găsi soluții și a transporta mărfurile pentru clienții noștri. În aceste condiții dificile de piață, suntem încântați să înregistrăm rezultate financiare puternice pentru 2021”, a declarat Jens Bjørn Andersen, CEO al Grupului, DSV.

Rezultate bune trimestrul IV

Pentru T4 2021, veniturile DSV s-au ridicat la 61,302 miliarde DKK (8,23 miliarde EUR), aproape dublu față de T4 din 2020, atunci când au fost rulate 31,716 miliarde DKK (4,27 miliarde EUR). Creșterea de 89,8%, așa cum precizează integratorul de servicii, a fost determinată de creșterea activității, ratele de transport mai mari și impactul achiziției GIL. T4 2021 a fost primul trimestru complet cu GIL după închiderea tranzacției în august 2021.

Tot pentru ultimul trimestru al anului trecut, profitul brut a ajuns la 11,67 miliarde de coroane daneze (circa 1,56 miliarde EUR). Creșterea profitului brut a fost de 58,4% (în valute constante) pentru Grup și a fost determinată de o activitate mai mare în toate diviziile. În Air & Sea, piețele extraordinare de transport de marfă cu capacitate redusă și tarife ridicate au avut un impact pozitiv asupra profitului brut.

În ceea ce privește 2022, perspectiva presupune o creștere economică globală de aproximativ 4% și niveluri similare de creștere pe piețele de transport. Compania se așteaptă ca situația actuală să continue și în 2022, însă o reducere treptată a congestiei ar putea începe în a doua jumătate a anului.

Articole similare

Ad