Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad

Dunwell: Romania este tot mai atractiva pentru investitorii straini

Companii din Polonia, Cehia, Serbia, din Vestul Europei si chiar din Asia, se uita tot mai atente la Romania cand decid sa isi extinda activitatea in regiunea Europei de Sud-Est. Acestea vizeaza orase cu o buna conexiune la infrastructura de mare viteza, respectiv orase cu deschidere la transportul maritim sau bine conectate la reteaua feroviara, arata datele companiei de consultanta imobiliara Dunwell, prezenta la inceputul acestei luni la Transport Logistic 2019, desfasurat la Munchen, Germania.

In ultimii ani, in Romania au venit din ce in ce mai multi investitori din sectorul industrial si logistic, ca urmare a dezvoltarii nodurilor de infrastructura, a atragerii de capital strain, a personalului bine pregatit, cat si a oportunitatilor de expansiune, iar prezenta tarii noastre la targ confirma, inca o data, interesul ridicat. „Am avut intalniri cu mai multe companii specializate in sectorul industrial si logistic si am observat un interes crescut pentru viitoare oportunitati de dezvoltare in Romania. Fata de acum anterioara editie a targului (2017), discutiile au fost mult mai concrete si cu un interes deosebit pentru anumite zone cheie ale tarii. Companii din Polonia, Cehia, Serbia, din Europa de Vest sau din Asia analizeaza piata locala pentru viitoare investitii si ne asteptam ca nume noi sa intre in Romania in perioada urmatoare”, a declarat Marian Orzu, managing partner Dunwell.
Calea ferata si accesul portuar fac din Romania o destinatie pentru companiile asiatice care isi doresc o prezenta la nivel european, iar tara noastra dispune de o buna conexiune catre Vest, mai arata specialistii Dunwell. „Am purtat discutii cu mai multe companii din Asia – din India, centrele de business din Hong-Kong sau Shanghai – toate interesate de investitii in Romania datorita conexiunii facile atat la transportul feroviar, cat si accesului portuar. Constanta ar putea deveni un real pol de business pentru acesti investitori in anii urmatori, investitiile de aici fiind realizate in special de companiile asiatice care tintesc o prezenta europeana mai puternica”, a punctat Daniel Cautis, managing partner Dunwell.

Articole similare

Ad