Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DYN’ACCESS, câștigătorul Premiului pentru Inovație la categoria Furnizori de Echipamente

La ediția din acest an a Premiilor pentru Inovație, acordate în cadrul expoziției Solutrans, s-au înscris 80 de sisteme, iar juriul a desemnat câștigătorii dintr-o listă scurtă de 21, câte șapte la categoriile Carosieri, Furnizori de Echipamente și Digitalizare. În plus, ca un omagiu adus fostului președinte al FFC (organizatorul competiției) s-a acordat la fiecare din cele trei categorii premiul special „Joseph Libner”, pentru o inovație care aduce beneficii specifice pentru mediu.

La categoria Furnizori de Echipamente, aurul a fost câștigat de DYN’ACCESS, un sistem destinat camioanelor, care le permite transportatorilor să angajeze și șoferi cu mobilitate redusă și care are o platformă telescopică ce poziționează un scaun cu rotile la același nivel cu scaunul șoferului și permite schimbarea ușoară între ele. Iar un lift suplimentar ajută șoferul să plieze scaunul cu rotile și să-l aducă în cabină. Sistemul care acționează platforma (o coboară, o pliază și o poziționează în spatele cabinei) este controlat automat din telecomandă.

Argintul i-a revenit Allison Transmission, pentru axa electrică eGen Power 100D, care permite o autonomie mai mare și reducerea dimensiunii pachetului de baterii, optimizând costul total de operare al vehiculelor electrice și reducând emisiile de gaze cu efect de seră și zgomotul, ceea ce permite exploatarea pe timp de noapte.

Iar bronzul a fost câștigat de Sofrigram Coldway, o nouă tehnologie pentru agregate frigorifice, care nu este influențată de condițiile climatice, câtă vreme temperaturile se situează între – 10°C și +43°C, și permite o autonomie de 12-24 de ore/ciclu, alături de o acuratețe foarte bună a temperaturii și constanță chiar și în condiții de vreme foarte caldă și de reduceri ale costurilor de operare.

Premiul special „Joseph Libner“ i-a revenit Bosch, pentru FresH2, o tehnologie bazată pe pila de combustie care înlocuiește motoarele diesel folosite în general la transportul cu temperatură controlată și energia de care este nevoie pentru a opera agregatele de răcire, fără a polua sau a face zgomot.

Articole similare

Ad