Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Economia Europei tot mai slaba! O arata flota disponibila, mai mare decat cererea!

Incetinirea cresterii economice a Europei este tot mai vizibila, potrivit celor mai recente date publicate in raportul Transport Market Monitor, care arata o disponibilitate a capacitatii de transport rutier in crestere cu 15% pentru luna octombrie, fata de luna septembrie. Daca ne raportam la 2018, spun expertii de la TIM Consulting si Transporeon, cei care editeaza acest indicator al pietei de transport la nivel european, capacitatea in luna octombrie a fost la acelasi +15%, in timp ce cererea de transport (pretul) a scazut foarte putin, cu doar 1.5%.

In general, evolutia preturilor si a capacitatilor pietei de transport in primele doua luni de toamna – septembrie si octombrie 2019 – a urmat tendinta anului precedent, precizeaza sursa citata. „Fluctuatiile sezoniere obisnuite au fost mai slabe in acest an. In plus, cresterea capacitatii de transport se datoreaza, in special, camioanelor din industria chimica si auto, care au efectuat curse in gol, precum si celor din sectoarele otelului si metalului“, a declarat Oliver Kahrs, directorul general TIM Consulting, una dintre filialele Transporeon. Pe cursele spot, cresterea flotei disponibile oferita zilnic de catre companiile de transport care activeaza in domeniul industriei chimice a fost deosebit de puternica, aproape 40% in octombrie. Asta deoarece, potrivit asociatiei patronale germane (BAVC), industriile chimica si farmaceutica sunt in recesiune inca din toamna anului 2018.
Per total, vinovat de acest procent ridicat de parc auto disponibil, se pare ca ar fi declinul comertului la nivel mondial si dificultatile din unele industrii considerate cheie in transport, cum ar fi industria auto. „O industrie in care cresterea capacitatii de transport disponibile in octombrie a fost, de asemenea, de 15%, o crestere puternica“, a mai spus Oliver Kahrs. Nu in ultimul rand, in sectorul otelului si metalului, flota totala disponibila in piata a fost de aproximativ zece la suta.

Articole similare

Ad