Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Economia Germaniei va fi tot mai afectată de războiul din Ucraina

Portalul german VerkehrsRundschau, citându-l pe șeful Camerei de Comerț și Industrie germano-ucrainene, arată că războiul dintre Rusia și Ucraina va lovi foarte puternic economia Germaniei. Asociațiile oamenilor de afaceri se așteaptă la perturbări majore în supply chain, unele firme din industria auto – BMW, Volkswagen – au oprit deja producția deoarece anumite componente provin din Ucraina și nu mai pot fi furnizate în această perioadă, producătorii germani – de exemplu, Volkswagen, care are o fabrică la Kaluga și una la Nizhny Novgorod, și Mercedes-Benz – și-au oprit activitatea din Rusia, și va apărea și criză de materii prime care își au originea în Rusia. În plus, industria se va confrunta cu prețuri în creștere.

Asociația Camerelor de Industrie și Comerț Germane (DIHK) și-a redus pe 3 martie prognoza de export pentru 2022 – anterior se estimase o creștere de 6% – dar nu se așteaptă la recesiune.

În 2021 schimburile comerciale dintre Germania și Rusia au crescut cu peste 34%, până la aproape 60 de miliarde de euro, dar vor colapsa anul acesta, ceea ce va afecta companiile din Germania care depind de exporturile spre Rusia și pe cei 250.000 de angajați ai lor. Multe firme au încetat deja să vândă produse în Rusia, printre care, din nou, Volkswagen și Mercedes-Benz.

Articole similare

Ad