Platforma europeană B2B DKV Mobility a anunțat extinderea rețelei sale de acceptare pentru cardul său digital de carburant – funcția APP&GO din aplicația DKV Mobility.
Prin această extindere, clienții DKV Mobility pot acum să își efectueze tranzacțiile de realimentare direct din vehiculul lor, folosind APP&GO, la 140 de stații de alimentare cu combustibil de brand Sprint și GO din Germania. Acest lucru aduce rețeaua de acceptare APP&GO la aproximativ 5.000 de stații de benzină în mai multe țări europene, inclusiv Belgia, Danemarca, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Austria, Polonia, Spania, Republica Cehă și Ungaria.
Sven Mehringer, directorul general pentru servicii energetice și vehicule la DKV Mobility, a subliniat că această extindere permite companiei să ofere tehnologii digitale avansate și clienților săi de flote comerciale, în mod similar cu soluțiile disponibile pentru utilizatorii privați. De asemenea, a menționat parteneriatul cu Sprint și tranziția de la cardurile clasice de carburant la servicii digitale, precum APP&GO.
Ralf Krohn, directorul general la Sprint, și-a exprimat entuziasmul de a colabora cu DKV Mobility și de a contribui la digitalizarea rețelei lor, precum și a industriei în ansamblu.
Din punct de vedere tehnic, funcția APP&GO este dezvoltată pe platforma Connected Fueling furnizată de PACE Telematics GmbH, cu sediul în Karlsruhe. DKV Mobility deține o participație minoritară în această companie începând din septembrie 2020.
Nestlé a inaugurat oficial, la începutul lunii mai în Elveția, Institutul de Științe Agricole pentru a contribui la promovarea sistemelor alimentare durabile prin furnizarea de soluții bazate pe știință în agricultură.
Potrivit unui comunicat al companiei, având în vedere că sistemul alimentar global se află sub presiune, există o nevoie urgentă de a accelera noi abordări care să asigure o aprovizionare durabilă cu alimente pentru o populație mondială în creștere, contribuind în același timp la mijloacele de trai ale agricultorilor.
Experții Nestlé vor analiza și dezvolta soluții în domenii cheie de interes, precum știința plantelor, sistemele agricole și creșterea animalelor de lapte.
Acestea se bazează pe expertiza existentă a companiei în domeniul științei plantelor în ceea ce privește cafeaua și cacaua. De-a lungul mai multor ani, specialiștii în știința plantelor de la Nestlé au contribuit la planurile de aprovizionare durabilă cu cacao și cafea ale Nestlé – Planul Nestlé pentru cacao și Planul Nescafé – inclusiv la descoperirea recentă a unor soiuri de cafea mai rezistente la boli și la secetă.
De asemenea, Nestlé își consolidează această expertiză și o extinde și în alte culturi, inclusiv leguminoase și cereale. Institutul colaborează cu fermierii pentru a testa practici de agricultură regenerativă pentru a îmbunătăți sănătatea solului și a încuraja biodiversitatea. Mai mult, experții explorează noi abordări în domeniul creșterii produselor lactate care au potențialul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră în ceea ce privește gestionarea hranei pentru vaci și a gunoiului de grajd.
Ca parte a rețelei globale de cercetare și dezvoltare a Nestlé, institutul colaborează îndeaproape cu parteneri externi, inclusiv fermieri, universități, organizații de cercetare, startup-uri și parteneri din industrie pentru a evalua și dezvolta soluții bazate pe știință. Noul institut reafirmă angajamentul companiei de a consolida ecosistemul de inovare unic al Elveției.
Pe lângă noile sale facilități de la Nestlé Research din Elveția, institutul încorporează o unitate de cercetare în domeniul științei plantelor existentă în Franța și ferme cu sediul în Ecuador, Coasta de Fildeș și Thailanda, precum și parteneriate cu ferme de cercetare.
„Am dezvoltat relații directe cu generații de fermieri din întreaga lume. Pentru a continua să le oferim oamenilor alimente gustoase, nutritive și accesibile, trebuie să facem împreună tranziția către un sistem alimentar mai durabil. Noul institut ne va consolida cunoștințele în domeniu și va utiliza rețeaua noastră globală pentru a sprijini comunitățile agricole și a ne proteja planeta.”,
a precizat Paul Bulcke, președintele Nestlé în cadrul evenimentului.
„Scopul nostru este de a identifica cele mai promițătoare soluții pentru a promova producția de materii prime nutritive, reducând în același timp la minimum impactul acestora asupra mediului. Adoptăm o abordare holistică și analizăm mai mulți factori, inclusiv impactul asupra producției, amprentei de carbon, siguranței și costurilor alimentare, precum și viabilitatea extinderii.”,
a declarat Jeroen Dijkman, directorul Institutului Nestlé de Științe Agricole.
„Noul institut consolidează Cantonul Vaud ca centru de excelență pentru cercetare și educație în agricultură și nutriție. De asemenea, acesta contribuie la eforturile care sunt în curs de desfășurare pentru a sprijini fermierii în fața schimbărilor climatice. Agricultura se află în centrul unei alimentații de calitate, iar în cantonul Vaud putem conta pe un ecosistem inovator care reunește parteneri, inclusiv profesioniști din agricultură, școli pentru învățământul superior și centre de cercetare private, cum ar fi cel de la Nestlé.”,
a adăugat Valérie Dittli, consilier de stat al Cantonului elvețian Vaud.
02.10.2020
Revista Tranzit
Rămâi la curent cu ultimele ediții ale revistei Tranzit