Ad
Ad
Ad
Ad

MyCar Assistant, o aplicație românească concepută ca un asistent digital auto complex, a anunțat încheierea anului 2022 cu peste 50.000 de vehicule înregistrate prin intermediul platformei.

În acest an, MyCar Assistant mizează o creștere de 200.000 de automobile în aplicație, precum și pe extinderea rețelei de parteneri și atragerea de noi investiții.

Aplicația MyCar Assistant este concepută ca o aplicație mobilă de gestiune a datelor scadente pentru mașini personale și flote, tot astfel centralizând cele mai importante documente și obiecte pentru a veni în sprijinul șoferilor. Șoferii pot fi informați din timp cu până la 100 de tipuri de notificări, precum RCA-ul, ITP-ul, Rovinieta, extinctorul sau trusa medicală, economisind atât timp, cât și bani, prin evitarea potențialelor amenzi. Compania a atras, anul trecut, noi investiții și a lansat o versiune nouă a aplicației cu funcționalități îmbunătățite.

„Am reușit să avem în 2022 o creștere organică, de aproximativ 10% lunar a numărului de vehicule care sunt înregistrate în aplicație. De asemenea, am încheiat noi parteneriate care ne permit să venim și mai mult în sprijinul clienților noștri. De exemplu, cu ajutorul MyCar Assistant, prin parteneriatul încheiat cu Autonom Assistance, aceștia au acum posibilitatea de a solicita o platformă de tractare oriunde în țară, la un singur click distanță. Tot direct din aplicație, prin parteneriatul cu Ritter Broker, șoferii pot obține asigurarea RCA, urmând ca, în curând, să implementăm o funcție care permite eliberarea acesteia în mai puțin de un minut, totul pentru a ușura și eficientiza cât mai mult posibil administrarea unui autoturism.”,

a declarat Cristian Astaloș, fondator MyCar Assistant. 

București, Cluj, Constanța, Timișoara și Brașov sunt orașele cu cei mai mulți utilizatori. Anul trecut, utilizatorii au beneficiat de verificări primite constant în aplicație privind rapoartele cu situația generală a documentelor și a vehiculelor, evidența istoricului de mentenanță, situația asigurării RCA, administrarea șoferilor unei flote, administrarea daunelor, asistența privind starea vehiculelor sau evidența cheltuielilor. Însă, odată cu dezvoltarea noilor procese curente, dezvoltatorii se așteaptă ca anul acesta numărul de utilizări să se majoreze pentru funcțiile de obținere a asigurării RCA, administrare daune sau asset management.

Din cele peste 50.000 de vehicule înregistrate în platformă, 38.000 sunt deținute de persoane fizice, iar 12.000 fac parte din flote administrate pentru segmentul corporate. Pentru 2023, compania se așteaptă la o creștere de până la 150.000 de autovehicule înscrise de utilizatori persoane fizice și 50.000 deținute de companii. De asemenea, MyCar Assistant își propune să își extindă activitatea și pe piața din Republica Moldova, urmând ca, până la finalul lui 2023, aplicația să fie disponibilă și în alte cinci țări.

În prezent, platforma a atras zeci de clienți importanți și din zona corporate, printre aceștia aflându-se jucători din transport, servicii auto, construcții, IT, retail sau industria medicală, cu o medie de 50-60 de automobile per flotă. Gestionarea flotelor devine extrem de ușoară, atât pentru șoferii care pot adăuga direct în aplicație orice problemă a mașinii, cât și pentru fiecare administrator de flotă pentru a deține un control absolut și o imagine de ansamblu a acestora.

Aplicația MyCar Assistant este gratuită pentru persoanele fizice, iar pentru companii până la un număr de cinci autovehicule înscrise, totodată este disponibilă pentru descărcare din App Store, Google Play sau prin aplicația Web pentru laptop-uri sau tablete.

Când vine vorba de creșterea siguranței vehiculelor, camioanele Mercedes-Benz au fost întotdeauna un pionier în industrie. Compania a investit sute de milioane de euro pe an în cercetare și dezvoltare, pentru sistemele de asistență pentru a oferi o asistență și mai mare șoferilor în activitatea lor și pentru a spori siguranța tuturor utilizatorilor de drumuri. Cele mai recente exemple includ Active Sideguard Assist cu funcția de frânare automată și Active Drive Assist 2 cu funcția automată de oprire de urgență pe care compania le-a prezentat lumii în toamna trecută. Cu efecte imediate, clienții din 24 de țări din UE și piețele din afara UE selectate pot comanda noile sisteme de asistență pentru un număr de camioane Mercedes-Benz pentru care sunt disponibile aceste sisteme. Producția începe în iunie 2021.

Din iunie 2021 Safeguard Assist (S1R) va fi înlocuită pe majoritatea modelelor Actros și Arocs de către noul Safeguard Assist  (S1x) echipat cu o altă funcție care ar putea, în anumite circumstanțe, să salveze vieți: Active Sideguard Assist (ASGA), disponibilă din luna de iunie, din producție, nu numai că avertizează șoferul din cauza pietonilor sau a bicicliștilor în partea pasagerului, dar, de asemenea, inițiază o manevră de frânare automată la viteze de până la 20 km/h, aducând vehiculul la o perioadă de așteptare în cazul în care șoferul nu răspunde la tonurile de avertizare. Active Sideguard Assist recunoaște necesitatea acestei intervenții din unghiul volanului și, în mod ideal, împiedică orice coliziune. Mercedes-Benz Trucks este primul producător de camioane din lume care oferă un astfel de sistem cu funcția de frânare activă, aducându-și astfel contribuția la reducerea în continuare a numărului de vătămări grave sau chiar decese cauzate de accidente atunci când vehiculele efectuează un viraj.

Disponibil din iunie 2021, cea mai nouă generație ADA 2 poate face și mai mult: sistemul este capabil să inițieze o oprire de urgență dacă recunoaște că șoferul nu a fost implicat activ în procesul de conducere pentru o perioadă mai lungă de timp, de exemplu datorită problemelor de sănătate. Mai întâi, sistemul avertizează șoferul prin semnale vizuale și acustice să preia controlul volanului. Dar dacă el sau ea nu răspunde după 60 de secunde, chiar și după mai multe avertismente, prin frânare, direcție, accelerare sau de operare a sistemelor de vehicul prin intermediul butoanelor de pe volan, în limitele sale, sistemul poate frîna până când autocamionul se oprește în siguranță pe banda de mers, în timp ce avertizează următoarele vehicule folosind luminile de urgență. Manevra de oprire de urgență inițiată de sistem poate fi oprită utilizând kick-down-ul în orice moment. Dacă autocamionul se oprește, sistemul poate angaja automat noua frână de parcare electronică. În plus, ușile sunt deblocate astfel încât paramedicii și alți respondenți să poată ajunge direct la șofer în caz de urgență medicală.