Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scania a introdus vehiculele electrice cu baterii pentru transportul regional în iunie 2022. În prezent, comenzile au ajuns la 640, iar compania vede un impuls clar pentru vehiculele electrice.

După introducerea vehiculelor electrice cu baterii pentru transportul regional în urmă cu 7 luni, Scania observă un interes în creștere puternică pentru aceste soluții: „Știm că, cu gama noastră largă de vehicule electrificate, putem oferi soluții durabile cu emisii zero pentru clienții noștri. Numărul de comenzi este un semn că piața devine mai mult decât pregătită să se ocupe de electrificare”, spune Fredrik Allard, șeful departamentului de electrificare al Scania.

Cu 640 de comenzi până în prezent și în curs de creștere pentru camioanele regionale electrice, este clar că acestea fac parte din soluții care conțin toate capacitățile pe care le cere o industrie a transporturilor care tânjește după electrificare. Cele 624 kWh de baterii instalate înseamnă că Scania asigură o schimbare majoră în ceea ce privește camioanele electrice și operabilitatea acestora în operațiunile regionale.

„Numărul de camioane electrice din acest segment comandate până în prezent depășește așteptările noastre. Vedem că există aproape 140 de clienți diferiți care au început să își completeze flota cu camioane electrice, din toată Europa și chiar din Mexic. Unii au comandat mai mult de 40 de vehicule electrice fiecare”, continuă Allard.

Compania italiană de transport Gruber Logistics, un pionier al digitalizării, a plasat o comandă de aproape 30 de camioane electrice deodată: „Scania a analizat temeinic operațiunile noastre de transport. Ne-au oferit o soluție completă, inclusiv încărcarea, care se potrivește perfect nevoilor noastre într-un mod în care credem că un concurent nu ar putea face niciodată. Aceste camioane regionale sunt doar începutul. Vom merge cu Scania până când toate transporturile noastre vor fi electrificate”, spune Andrea Condotta, Public Affairs & Innovation Manager, Gruber Logistics.

Introducerea vehiculelor electrice regionale cu baterii a reprezentat o etapă importantă pentru Scania și partenerii săi, cu o creștere a autonomiei în toate gamele. Acest lucru oferă noi oportunități pentru o selecție vastă de clienți și pentru întregul ecosistem de transport. Producția camioanelor regionale va începe în T4 2023.

Furnizorul de servicii logistice Dachser intenționează să adauge 50 de unități de Mercedes-Benz eActros LongHaul, prezentate la ediția din acest an a IAA Transportation, la flota sa europeană. Compania globală din Kempten a semnat o scrisoare de intenție cu Mercedes-Benz Trucks în acest scop. Dachser intenționează să utilizeze eActros LongHaul configurat ca vehicul cu caroserie mobilă 6×2. Astfel, Dachser își extinde semnificativ flota de vehicule electrice. Se preconizează că e-truck-ul, cu o autonomie de aproximativ 500 km cu o singură încărcare, va fi gata pentru producția de serie până în 2024.

Stina Fagerman, șefa departamentului de marketing, vânzări și servicii la Mercedes-Benz Trucks: „Dachser este un client foarte valoros pentru noi în ceea ce privește transportul durabil. Dachser a fost deja un partener de testare angajat în timpul dezvoltării modelului eActros 300/400 pentru transportul de distribuție de mare tonaj. Suntem cu atât mai mulțumiți de faptul că această companie de logistică intenționează acum să se bazeze și pe eActros LongHaul în etapa următoare, consolidând astfel e-strategia noastră.”

Alexander Tonn, Chief Operating Officer (COO) Road Logistics la Dachser, a declarat: „Această scrisoare de intenție subliniază angajamentul nostru față de dezvoltarea și testarea unor sisteme de acționare a vehiculelor comerciale ecologice. Autonomia mare a modelului eActros LongHaul ne va permite să transportăm mărfuri între locațiile noastre europene fără emisii, chiar și în traficul cu încărcătură utilă mare și în transportul pe distanțe lungi. Aceasta este o componentă importantă a strategiei de protecție a climei pe termen lung a Dachser.”

DACHSER utilizează din 2018 vehicule electrice cu baterii, cum ar fi FUSO eCanter și eActros, ca parte a conceptului său de livrare urbană durabilă „DACHSER Emission-Free Delivery”. În unsprezece orașe europene, dubele și camioanele electrice cu baterii livrează toate transporturile la nivel local fără emisii de CO2 în mod standard într-o zonă definită din interiorul orașului. Pe last-mile, Dachser utilizează, de asemenea, biciclete de marfă cu suport electric pentru a distribui transporturile. Proiectul pilot din Stuttgart a fost câștigătorul concursului „Logistică urbană durabilă” al Ministerului Federal German pentru Mediu și al Agenției Federale de Mediu în 2018. „Am avut experiențe foarte bune în logistica urbană cu performanțele vehiculelor BEV. Prin urmare, a fost logic să facem următorul pas – conducerea pe distanțe lungi – împreună cu Mercedes-Benz Trucks”, spune Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO) la Dachser.