Presa germană (zeit) comentează intenţia Continental de a închide mai multe locații decât cele cunoscute anterior. Potrivit companiei, fabrica de anvelope din Aachen urmează să fie închisă până la sfârșitul lui 2021. Motivele sunt pierderile mari din cauza crizei Coronavirusului și a schimbărilor structurale din industria auto. Închiderea ar afecta 1.800 de locuri de muncă.
Cu toate acestea, decizia finală nu a fost luată încă.
Sindicatul IG BCE a criticat planurile Continental: „Reducerea clară nu poate fi justificată de transformarea industriei auto sau de criza pandemică”, a declarat un membru al consiliului de administrație al sindicatului, Francesco Grioli. Divizia de anvelope este încă considerată a fi relativ profitabilă.
Din cauza pandemiei de coronavirus, producătorii auto din întreaga lume au oprit producția pentru câteva săptămâni în al doilea trimestru al anului – cu consecințe pentru furnizori.
Continental a înregistrat cea mai puternică scădere a vânzărilor în industria electronică, a tehnologiei senzorilor și a sistemelor de frânare, dar și în divizia de transmisii.
A existat, de asemenea, un declin clar în domeniul tehnologiei anvelopelor și a materialelor plastice.
Continental anunțase deja la începutul lunii septembrie că își va înăspri austeritatea și restructurarea corporativă. Compania presupune că vor exista efecte globale asupra a 30.000 din cele peste 232.000 de locuri de muncă – dintre care 13.000 sunt în Germania.
Potrivit companiei, locurile de muncă urmează să fie „schimbate, relocate sau se va renunța la ele”.
Uzinele germane din Babenhausen, Roding, Mühlhausen și Karben sunt afectate.
Închideri sunt posibile și în Italia și SUA.
Intrebata de problema schimbului de soferi profesionisti de la granita cu Ungaria, oficialul a afirmat doar ca tara vecina este membra in spatiul Schengen si din acest motiv verificarile vamale dureaza putin mai mult, insa nu a oferit alte detalii privitoare la problemele intampinate de soferii plecati la schimb in vest, care vor sa treaca vama in masini mici sau microbuze. Cel mai greu, in opinia Adinei Valean, a fost acest lobby la nivel de state membre, nu atat la nivelul ministrilor de transport, cat la nivelul comitetelor de situatii de criza, formate din reprezentanti ai mai multor ministere. „Nu a fost usor pentru ca a trebuit sa obtinem coordonarea tuturor statelor membre, iar aici nu vorbesc de ministrii de transport care inteleg problema, cat a comitetelor de criza din fiecare stat membru, iar efortul de lobby si de convingere pentru implementarea coridoarelor verzi a fost destul de mare. Daca mai vine un val epidemiologic, cred ca multe dintre problemele cu care ne-am confruntat, cum ar fi congestia la granita pentru transportul de marfuri sau tratarea atipica a lucratorilor din sectorul de transport, nu vor mai exista”, a mai spus comisarul european de transport.
02.10.2020
Ultimul număr: Mai 2023
Revista Tranzit
Rămâi la curent cu ultimele ediții ale revistei Tranzit