Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Hellmann Worldwide Logistics a raportat anul financiar 2022, ca fiind unul extrem de reușit. Compania de transport de marfă și logistică a generat venituri totale de 5 miliarde de euro, cu 24% mai mult decât în 2021.

În aceeași perioadă, Hellmann a reușit să își crească volumul de transport de la 18,1 milioane la aproape 20 de milioane. De asemenea, compania a reușit să își majoreze Ebit-ul în 2022 cu 31% față de anul precedent, până la 210,8 milioane de euro În plus, fluxul de numerar îmbunătățit din activitățile de exploatare de 268,7 milioane de euro a permis companiei să își îmbunătățească lichiditățile cu un total de 124,7 milioane de euro, în ciuda unei creșteri semnificative a investițiilor.

Compania de logistică își menține cursul spre digitalizare

Grupul de expediere de mărfuri și logistică se consideră, de asemenea, bine poziționat din punct de vedere strategic. Chiar și în timpul perturbărilor de pe piață declanșate de pandemia Coronavirusului și de războiul din Ucraina, Hellmann și-a menținut cursul de digitalizare și a investit semnificativ în procese de afaceri digitale și în tehnologii de viitor. În plus, compania a făcut mai multe achiziții orientate spre creștere, inclusiv preluarea societății mixte din Peru și achiziția furnizorului de servicii de curierat rapid overnight OptimNet, care operează în Republica Cehă și Slovacia.

Cursul de creștere internațională și consolidarea rețelei Hellmann au fost, de asemenea, continuate cu succes, precizează compania După ce Hellmann și-a extins deja activitățile comerciale în Indonezia, Filipine, Egipt, Oman și Franța începând din 2020, compania și-a deschis anul trecut și propria companie națională în Elveția, pentru a extinde în continuare atât portofoliul de produse, cât și prezența pe piață în această țară prin investiții specifice.

O altă temă centrală este dezvoltarea în continuare a culturii corporative. Cu principiul director „Pentru mai bine împreună, compania a definit o viziune care unește Familia Hellmann la nivel global și care are un impact de durată asupra acțiunilor zilnice ale tuturor angajaților”.

Hellmann plănuiește noi achiziții strategice

„Anul 2022 a fost din nou un an provocator din multe puncte de vedere”, comentează cifrele Jens Wollesen, Chief Operating Officer, Hellmann Worldwide Logistics. În timp ce prima jumătate a anului 2022 a fost caracterizată de blocaje de capacitate, în special în transportul aerian și maritim, cererea de servicii de transport a scăzut semnificativ începând cu vara anului 2022, din cauza comportamentului moderat al consumatorilor din întreaga lume. Acest lucru, la rândul său, explică el, a dus la o supracapacitate pe liniile comerciale globale în aproape toate domeniile de produse în a doua jumătate a anului și, în consecință, la scăderea tarifelor. În ciuda tuturor acestor lucruri, Hellmann Worldwide Logistics intenționează să continue să își extindă poziția competitivă globală în toate domeniile de produse în anii următori, subliniază directorul financiar Martin Eberle. „În consecință, planificăm noi achiziții strategice, precum și investiții durabile în modernizarea sistemelor și proceselor noastre”, anunță Eberle.