Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TH Trucks, distribuitorul DAF în România, a livrat primul camion DAF către liderul pieței locale de curierat, FAN Courier. Astfel, FAN Courier și-a completat flota de vehicule pentru transportul coletelor cu un camion DAF de ultimă generație, dotat cu tehnologii inovatoare, care optimizează eficiența, siguranța și sustenabilitatea transportului rutier.

După o testare demo complexă, echipa de management a FAN Courier a fost impresionată de calitatea, performanțele și câmpul vizual excelent oferit de noua generație de camioane DAF, cu avantaje evidente în traficul aglomerat și pentru activități de transport regional. Astfel,  camionul DAF XF cu opțiunea ușii din dreapta vitrate în partea de jos a fost achiziționat la finalul perioadei de testare, fiind integrat rapid în flota companiei.

Alegerea unui camion DAF reprezintă o decizie inspirată a companiei FAN Courier. Suntem mândri să le oferim un vehicul de încredere, care va contribui la creșterea eficienței operaționale și la îmbunătățirea calității serviciilor companiei și ale curieratului din România, în ansamblu. Rămânem, în continuare, dedicați clienților noștri, oferindu-le produse și soluții inovatoare, iar această achiziție este o confirmare a parteneriatului solid pe care îl avem cu clienții noștri, bazat pe calitate și încredere”, a declarat Sandu Stoica – CEO TH Trucks.

”De la început, principalul nostru deziderat a fost acela de a oferi servicii de calitate și de a căuta constant soluții de îmbunătățire a acestora, cu scopul de a menține activitatea noastră la standarde înalte și de a satisface nevoile diversificate și în creștere ale clienților. Suntem convinși că serviciile noastre de livrare vor beneficia din plin de fiabilitatea și performanța camionului DAF, care se ridică la nivelul cerințelor actuale din industrie. Prin această achiziție, FAN Courier își diversifică soluțiile de transport cu un autovehicul eficient, sigur și performant, care ne va ajuta să fim mai buni și să ajungem mai rapid oriunde, cu plăcere!”, a declarat Adrian Țigănuș, Fleet Director FAN Courier.

Camionul livrat de către TH Trucks este un DAF XF, dotat cu un motor diesel de 483 CP, cu o frână de motor MX engine brake, de peste 490 CP, cuplat la o transmisie de generație nouă ZF Traxon, cu 12 trepte și un raport în puntea spate dedicat transportului regional.

Camionul dispune de tehnologii de siguranță active și pasive, dar și de numeroase opționale,menite să crească confortul șoferului și totodată siguranța în trafic. Prin această tranzacție, TH Trucks și FAN Courier își consolidează atât poziția de lider pe cele două piețe pe care activează, cât și parteneriatul solid dintre cele două companii, ale căror valori comune pun accentul pe siguranță, eficiență și sustenabilitate.

Noua generație DAF câștigă titlul de International Truck of the Year 2022 (IToY) din partea unui juriu format din 24 de redactori și jurnaliști cu experiență de la tot atâtea reviste de specialitate din toată Europa. Prestigiosul premiu a fost înmânat lui Harry Wolters, președintele DAF Trucks, pe 17 noiembrie, la Lyon, Franța, în cadrul unei ceremonii speciale ce a avut loc la Salonul Auto de Vehicule Comerciale Solutrans.

Cu un scor de 150 de puncte, gama pentru distanțe lungi a producătorului olandez a reușit să iasă învingătoare în fața noului T-Way, camionul pentru lucrări grele în șantier lansat de Iveco, dar și în fața celei de-a doua generații a lui eActros, celebrul autotractor electric al celor de la Mercedes-Benz. Potrivit regulamentului IToY, titlul anual este oferit camionului prezentat pe piață în ultimele 12 luni, care a avut cea mai mare contribuție la eficiența în transportul rutier, ținând cont de inovația tehnologică, siguranță, confortul șoferului, manevrabilitate și ușurința în condus, economie de combustibil, grijă față de mediu și, nu în ultimul rând, Costul Total de Proprietate (TCO).

În pregătirea noii generații formată din trei versiuni de cabină, DAF a profitat de noile reglementări UE privind masele și dimensiunile și a lansat un camion ce îmbunătățește semnificativ aerodinamica, eficiența în consumul de carburant, siguranța și confortul pentru șofer. În timpul recentelor teste de rulare extinse în Spania și Europa Centrală, unde și revista Tranzit, în calitate de membru în juriul IToY, a participat, am putut aprecia nivelul de vizibilitate directă excepțional oferit de parbrizul mare și curbat, de geamurile laterale coborâte și fereastra cu vedere la bordură. Împreună cu sistemul de camere care înlocuiește oglinzile retrovizoare tradiționale și noua cameră de vizualizare a colțului din dreapta jos, toate aceste caracteristici oferă o vizibilitate excelentă de jur împrejur, protejând pietonii și bicicliștii.

Juriul IToY a apreciat, de asemenea, și performanța noilor sisteme de propulsie bazate pe motoarele Paccar MX-11 și MX-13, cuplate la cutia de viteze automată TraXon și caracteristicile avansate ale sistemului Cruise Control predictiv cu funcționalități extinse Eco-Roll.

Odată cu prezentarea noii generații, DAF oferit un camion greu de înaltă tehnologie, care stabilește un nou reper în industria camioanelor. Noul DAF este orientat spre viitor, reprezentând o platformă completă pentru noile generații de transmisii alternative” – Gianenrico Griffini, președintele ITOY.

Premiul International Truck of the Year (IToY) a fost lansat inițial în 1977 de jurnalistul britanic Pat Kennett, editorul legendarei reviste Truck Magazine. Astăzi, cei 24 de membri ai juriului reprezintă reviste de vehicule comerciale de top din toată Europa. Mai mult, în ultimii ani, grupul IToY și-a extins sfera de influență prin numirea de membri asociați pe piețele în creștere din China, India, Africa de Sud, Australia, Brazilia, Japonia, Iran și Noua Zeelandă. În ansamblu, publicul cititor combinat al celor 24 de reviste ale membrilor juriului IToY, alături de cele ale membrilor asociați, depășește un milion de oameni.

Vă invităm să citiți revista Tranzit de noiembrie care prezintă noua generație de camioane DAF, care va rămâne în istorie drept prima generație de camioane care a folosit avantajul lungimii permise de noua lege a maselor și dimensiunilor, care va aduce avantaje importante pentru calitatea vieții la bord  a șoferilor de cursă lungă.

Juriul doreşte să mulțumească Dekra pentru că a colectat independent toate voturile membrilor juriului IToY și a certificat rezultatul final. Istoria Dekra începe cu automobilul. În 1925, Deutsche Kraftfahrzeug-ÜberwachungsVerein e.V a fost fondată la Berlin pentru a asigura siguranța rutieră a mobilității, care se dezvolta rapid. Astăzi, Dekra are 8 divizii de servicii – inspecția vehiculelor, revendicări și expertiză, testarea produselor, inspecție industrială, consultanță, audituri, instruire și muncă temporară – şi oferă un portofoliu larg de servicii pentru siguranță pe șosea, la locul de muncă și acasă, pe 5 continente și în 60 de țări din întreaga lume.