Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În timp ce Ministerul Federal al Transporturilor preconizează că transportul rutier în Germania va crește cu 54% până în 2051, țara suferă deja de un deficit de șoferi, estimat la aproximativ 70.000 de persoane. În această situație, asociația de transport Bgl solicită măsuri imediate pentru întreținerea extraordinară a podurilor și pentru recrutarea de șoferi.

În ceea ce îi privește pe aceștia din urmă, asociația a trimis o scrisoare guvernului pe 8 martie (împreună cu sindicatele de logistică Dslv, de transport de călători Bdo și de gestionare a deșeurilor Bde) în care solicită o simplificare a procedurilor de recrutare a personalului din străinătate, mai ales dacă acesta nu vorbește deja limba germană.

Una dintre problemele legate de angajarea imigranților este că, dacă aceștia nu au un permis de conducere sau un Cqc valabil în UE, trebuie să susțină examene pentru a le obține, ceea ce este imposibil în prezent dacă nu cunosc limba germană.

Prin urmare, asociațiile cer atât extinderea recunoașterii permiselor de conducere străine, cât și ca examenele să se desfășoare în Germania în mai multe limbi. În plus, ele solicită reducerea vârstei minime pentru obținerea permiselor de conducere superioare și accelerarea digitalizării în formarea și perfecționarea profesională.