Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Revoluționarea livrărilor de medicamente în zone îndepărtate folosind drone – proiectul pilot Deliver Future demonstrează că nu este science fiction. Trei experți în domeniile respective fac acest lucru: DHL, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH în numele Ministerului Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și producătorul german de drone Wingcopter. Pe o perioadă de șase luni, cei trei au testat cu succes livrarea de medicamente folosind o dronă pe o insulă din Lacul Victoria. În timpul probelor, DHL Parcelcopter 4.0 a finalizat în medie zborul de 60 km de pe continent către insulă în 40 de minute. În total au fost parcurși 2.200 km și s-au înregistrat aproximativ 2.000 de minute de zbor în timpul proiectului pilot.

Drona deschide astfel noi oportunități de abordare a provocărilor logistice din sectorul sănătății publice din multe părți din Africa, în special furnizarea de spitale și farmacii. Asistența medicală pentru aproximativ 400.000 de locuitori din districtul insulei Ukerewe din Lacul Victoria, de exemplu, este sever limitată. Acest lucru se datorează parțial infrastructurii precare și terenului dificil. Sunt necesare șase ore pentru a parcurge traseul de 240 km. Acest lucru face aproape imposibilă furnizarea de medicamente de urgență sau aprovizionarea rapidă cu substanțe/produse care necesită temperatură controlată care nu mai sunt în stoc.

O caracteristică cheie este că DHL Parcelcopter 4.0 nu are nevoie de o infrastructură dezvoltată, deoarece decolează și aterizează vertical. După livrarea încărcăturii sale, acesta poate fi încărcat cu ușurință cu sânge și probe de laborator pentru a fi readus pe continent. În viitor, Parcelcopter ar putea, prin urmare, nu numai să îmbunătățească logistica în sectorul sănătății publice, ci are potențialul de a ajuta la prevenirea crizelor la nivel mondial, de exemplu, permițând un răspuns timpuriu pentru a încetini răspândirea bolilor virale precum Ebola.