Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Duvenbeck, compania de transport de marfă și logistică, susține trecerea Grupului Tehnologic ZF către e-mobilitate. La finalul lui noiembrie, Duvenbeck a înlocuit camioanele existente, alimentate cu GNL, cu cinci noi camioane din seria FH Electric 540 KW de la Volvo pentru serviciile de aprovizionare a fabricii ZF din Saarbrücken.

Grupul tehnologic ZF produce cutii de viteze automate pentru autoturisme la fabrica sa din Saarbrücken, care este una dintre cele mai mari site-uri de producție ale ZF. În prezent, fabrica este echipată pentru a produce, în viitor, sisteme de propulsie pentru vehicule pur electrice.

Timp de patru ani, Duvenbeck a fost responsabil pentru o parte din livrările de producție just-in-time în cadrul operațiunilor interne ale fabricii ZF. Camioanele noi electrice din flota Duvenbeck fac naveta între fabrica 1 și depozitul extern 4/DVZ, situat la 15 kilometri distanță. Vehiculele transportă cutii de viteze de serie și componente de construcții pentru a fi livrate, ulterior, clienților ZF în drumul lor către depozit. De asemenea, acestea transportă în principal containere goale pe drumul de întoarcere la fabrica 1.

„ZF și-a stabilit obiective ambițioase în cadrul inițiativei noastre intitulate “Pe drumul spre Viziunea Zero” – o lume în care vehiculele funcționează fără emisii și fără accidente. Prin urmare, noul cvintet de camioane fără emisii se integrează perfect în strategia noastră privind clima.”,

a declarat Johannes Buchmann, șeful rețelei de transport de marfă și achiziții pentru Europa din cadrul Grupului ZF, explicând cea mai recentă evoluție.

„Cea mai nouă investiție a noastră în camioane electrice fără emisii este un bun exemplu al modului în care partenerii din industrie și logistică progresează împreună în transformarea ireversibilă a tehnologiei”,

a adăugat Bernd Reining, șeful departamentului de gestionare a flotei de vehicule de la Duvenbeck.

Compania de transport de mărfuri și logistică, Duvenbeck participă la un proiect de cercetare legat de folosirea inteligenței artificiale (AI) în logistică și producție.

În calitate de companie furnizoare, Duvenbeck pune la dispoziția a doi parteneri de proiect, din industria de producție, un material extins și detaliat de date din sistemul său corporativ de gestionare a transporturilor (TMS) prin intermediul diferitelor interfețe. Duvenbeck colaborează cu partenerii de proiect, precum CLAAS, un producător de mașini agricole lider de piață, și Schmitz Cargobull, producătorul de remorci.

Acest demers îmbunătățește precizia previziunilor privind volumele de expediere, factorii de încărcare la bordul vehiculelor și al zonelor de depozitare, nevoia de personal și altele, conducând la eficiență crescută și optimizare a costurilor în logistică.

“Operațiunea de transport în sine nu va fi singurul factor crucial care va face diferența în logistica transporturilor în viitor, ci și calitatea datelor, care este îmbunătățită datorită utilizării tehnologiei AI. Datele precise privind starea de la TMS-ul nostru ne ajută să optimizăm lanțurile de aprovizionare, deoarece aceste informații oferă o bază mai bună pentru luarea deciziilor. Comparăm datele noastre existente cu predicțiile generate de AI și putem apoi să ne adaptăm procesele la volumul de mărfuri preconizat cu mai multă acuratețe.”,

a menționat Nils Gerdemann, directorul general pentru transportul rutier și expediere de mărfuri la Duvenbeck.

 “Datorită sprijinului orientat spre practică din partea partenerului nostru de lungă durată, Duvenbeck, putem discuta în mod constructiv și realist subiecte legate de date și procese fizice în cadrul proiectului de cercetare. Ca urmare, am reușit să dezvoltăm împreună soluții bazate pe consistența datelor, care sunt ideale pentru ambii parteneri. Viteza, cu care putem gestiona scenariile noastre specifice de aplicații susținute de inteligența artificială ca urmare a acestui lucru, este impresionant de mare.”,

a remarcat în numele CLAAS, Torben Süllwald, șeful subproiectului “Data-Driven Logistics”, care face parte din proiectul Datenfabrik.NRW.

De asemenea, proiectul de cercetare este susținut de Datenfabrik.NRW. În cadrul subproiectului “Logistică bazată pe date”, partenerii dezvoltă în comun scenarii de aplicații pentru utilizarea AI în lanțurile logistice cu valoare adăugată, în colaborare și cu Institutul Fraunhofer pentru fluxuri de materiale și logistică. Contribuțiile furnizate de Duvenbeck se referă la domeniile logisticii de intrare și lanțurilor de aprovizionare, precum și la operațiunile de transport intern și la punerea la dispoziție a mărfurilor de la punctul de descărcare al destinatarului.