Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Designerul britanic de produse fashion Vivienne Westwood se alătură programului de logistică „Go-Green“ implementat de DHL. Cele două companii deja au reușit să reducă poluarea cu 112 tone de emisii de CO2 într-un an, iar acum DHL adaugă încă 100 de noi E-Ducato în flota sa.

Programul „Go-Green“ gestionează, printre altele, livrările brandului britanic de lux între SUA, Marea Britanie, Franța și Italia. O colaborare care a văzut reducerea emisiilor generate de livrările de produse Vivienne Westwood cu peste 112 tone de CO2 (lansat în 2008, programul Go-Green și-a atins deja obiectivul de a reduce emisiile nocive cu 30% în 2020).

Angajamentul grupului german de logistică este de a aduce emisiile anuale de CO2 la 29 de milioane de tone până în 2030 (fără măsurile de durabilitate introduse, acestea ar ajunge la 46 de milioane), cu o investiție totală de 7 miliarde de euro. Pentru livrările finale, DHL implementează electrificarea parcului de vehicule cu scopul de a avea un procent de 60%, tot până în 2030, de la cele 14.000 de unități în prezent, la circa 20.000 de vehicule electrice. Cu un pas mai aproape către acest obiectiv este recenta achiziție de 100 de unități Fiat E-Ducato pentru flota din Europa, un model pe care DHL l-a testat destul de intens în condiții reale.

Arcese si Fiat Chrysler Automobiles au incheiat un acord pentru utilizarea unui prototip al noului e-Ducato, primul model complet electric de la Fiat Professional.

Cele doua companii s-au intalnit la Centrul de Siguranta FCA din Torino, prilej cu care au efectuat o verificare tehnica si un drive-test. 

„Suntem mandri sa fim printre primii operatori logistici care au participat la aceste teste in cadrul unui parteneriat pe care il putem defini ca fiind cu adevarat pionier in domeniul electrificarii. Pentru noi, e-Ducato reprezinta astazi o parte importanta din setul de initiative care vizeaza atingerea obiectivului pe care ni l-am propus in alinierea la politicile UE si la initiativele legislative care vizeaza reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in sectorul transporturilor. Aceasta este o confirmare suplimentara a angajamentului companiei noastre de a reprezenta un model de afaceri social responsabil”

Matteo Arcese, presedinte executiv al Grupului Arcese.

Ducato Electric a fost conceput dupa o analiza atenta a nevoilor reale ale operatorilor de logistica care necesita acces in centrele urbane mari, caracterizate din ce in ce mai mult de restrictii de circulatie. 

In faza de testare, Arcese va avea ocazia sa utilizeze in operatiuni zilnice noul e-Ducato, echipat cu o baterie de 47 de kWh, timp de doua luni, pentru livrarile din centrul orasului Milano, realizate de la hub-ul Arcese din Basiano. Experimentul va permite FCA sa colecteze feedback si date valoroase legate de noul vehicul si, de asemenea, ii va permite lui Arcese sa evalueze posibilitatea de a consolida propunerea de vehicule cu impact scazut asupra mediului pentru activitatile din prima si ultima mila.