Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tiberiu Matu, Logistics Department Manager în cadrul Avtologistika Forwarding & Services, are colegi în Kiev care încearcă să reziste cu arma în mână. Dar situația este dramatică atât în capitală, cât și în punctele de lucru ale firmei din Borodyanka și Chornomorsk.

De aceea este nevoie de echipament militar suplimentar (veste antiglonț, căști, mănuși, kituri medicale militare de urgență etc). În plus, chirurgi din zonă solicită materiale medicale pentru intervențiile de urgență (lista acestora o puteți găsi mai jos).

„Am încercat să găsim echipament, însă peste tot ni s-a spus ca guvernul le-a preluat cu scopul de a le dona autorităților ucrainene. Iar în ceea ce privește echipamentele medicale am înțeles că procedura este extrem de complicată atât din punct de vedere al achiziției, cât și al transportului și transferului, și încă încercăm să ne lămurim care sunt procedurile. În acest moment noi putem ajuta cu ceea ce știm să facem mai bine, logistică. Atât pe teritoriul României, cât și în Ucraina. În Romania avem colaboratori care s-au oferit să ajute cu camioanele și avem în apropierea graniței, la Terebleche, colegi care se pot organiza pentru preluarea eventualelor ajutoare și livrarea lor către entitățile interesate din Ucraina. De asemenea, directorul nostru, care în acest moment este în Kiev și coordonează acțiunile colegilor de acolo, a publicat conturile deschise de Banca Națională a Ucrainei pentru ajutorarea armatei și pe care le citez mai jos pentru cei care vor să ajute.“

USD:

GBP:

EUR:

În ceea ce privește produsele medicale, este nevoie de:

DB Schenker a creat o noua conexiune aeriana zilnica de marfa intre Shanghai si Munchen. Pe aceasta ruta vor fi utilizate trei aeronave Boeing 767 de pasageri ale Icelandair, transformate exclusiv pentru furnizorul logistic. Primele zboruri din China au adus deja tone de echipament medical in Europa. „Acolo unde lipseste capacitatea, o cream. DB Schenker extinde astfel reteaua globala de aprovizionare in lupta impotriva Coronavirusului?, spune Thorsten Meincke, membru al Consiliului de administratie pentru transportul aerian si maritim al DB Schenker. „Cu aceste zboruri suplimentare, am demonstrat capacitatea noastra de a actiona cu flexibilitate si viteza in timpul unei crize.?

China Shuttle se adreseaza in special clientilor care importa echipamente medicale, precum masti sau costume de protectie, din China, pentru a combate raspandirea coronavirusului. Compania a primit deja rezervari pentru cateva mii de metri cubi de marfa, iar termenul de livrare este de cinci pana la sapte zile. Pentru inceput, sunt planificate 45 de zboruri de la Shanghai Pudong la München in 12 rute pe saptamana, iar pentru viitor se au in vedere si alte conexiuni, printre care una spre Chicago de doua ori pe saptamana.
 
Icelandair a transformat cele trei aeronave de pasageri in exclusivitate pentru DB Schenker, eliminand locurile pentru pasageri si creand astfel mai mult de 200 mc de spatiu de marfa in mijloc si pe puntea pasagerilor. In plus, ca parte a cooperarii, pe scaunul exterior al celor trei Boeing 767 a fost plasat un logo DB Schenker, fiind pentru prima data cand este prezentat logo-ul DB Schenker pe o aeronava aeriana.