Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Eurocell, compania anglo-coreeană producătoare de baterii de ultimă generație, a confirmat că se află în discuții avansate pentru a construi prima sa Gigafactory europeană în Olanda, furnizând celule de baterii pentru ecosistemul de stocare a energiei și de mobilitate electronică de pe întregul continent.

Eurocell intenționează să construiască noua sa Gigafactory în 2 etape, ajungând la capacitate maximă încă din 2025. În prima fază va produce celule de baterii avansate la scară până la începutul anului 2023 pentru clienții europeni existenți. Cea de-a doua fază, potențial pe același amplasament, va fi capabilă să producă peste 40 de milioane de celule pe an până în 2025.

Reprezentând o investiție inițială de 800 de milioane de dolari, care va ajunge la 2 miliarde de dolari până în 2028, pentru a sprijini piața de stocare a energiei, aflată în creștere rapidă în Europa, Gigafactory va crea sute de locuri de muncă directe și indirecte, transferând competențe vitale de la experții coreeni în domeniul bateriilor, precum și stimulând economia în acest sector strategic, crucial pentru atingerea ambițiilor nete zero ale Țărilor de Jos și ale Europei.

Eurocell va produce tehnologii „pregătite pentru producție” în doar 12 luni, mult mai repede decât alte Gigafactories, folosind produsul său dovedit de baterii, care este verificat și validat pentru o producție la scară mai mare.

În politica sa privind clima, Olanda își subliniază ambiția de a conduce Europa în lupta împotriva încălzirii globale cu o strategie cuprinzătoare de reducere a emisiilor în toate industriile.

Cu planuri de expansiune rapidă în Europa, Eurocell este încurajată de angajamentul pozitiv pe care l-a avut atât cu guvernul olandez, cât și cu agenția de investiții și dezvoltare NOM pentru Olanda de Nord în ultimele câteva luni.

Bateriile Eurocell, dezvoltate în Coreea, au, de asemenea, un avantaj tehnic considerabil, având o durată de viață de peste 10 ori mai mare decât celulele litiu-ion convenționale, ceea ce le face mult mai durabile, fără probleme legate de „sfârșitul duratei de viață” și perfecte pentru aplicațiile ESS, având în vedere că sunt, de asemenea, 100% sigure. Eurocell EMEA este susținută de partenerii săi sud-coreeni cu zeci de ani de experiență în domeniul electrochimiei, al fabricării de baterii la scară largă și al construirii gigafabricilor. Aceasta are planuri ambițioase de expansiune, care au fost consolidate de numărul de oportunități competitive disponibile în Europa continentală identificate în timpul căutării pentru prima fază a proiectului său.

Asociatia pentru Protectia Bunurilor Transportate (TAPA) a infiintat un nou Consiliu consultativ in regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), pentru a lansa transformarea sa intr-o organizatie de rezilienta a lantului de aprovizionare sub conducerea presedintelui si CEO-ului Thorsten Neumann. Cei patru membri ai consiliului consultativ sunt Gilad Solnik (director de securitate si prevenire a pierderilor, EMEA, Amazon), Michael Schmidt (director de securitate, Volkswagen), Frank Ewald (sef de securitate corporativa si managementul crizelor, grupul Deutsche Post DHL) si Paul Linders (sef de securitate globala, logistica CEVA).
In cadrul noii sale structuri organizatorice, TAPA EMEA va pastra, de asemenea, ofiteri alesi in rolurile de presedinte, vicepresedinte si trezorier, respectiv pe Marcel Saarloos de la HP, Jason Breakwell (Wallenborn Transports) si Ap Boom (Amazon). 
„Covid-19 a pus mai mult accent pe rezistenta lantului de aprovizionare ca niciodata si de aceea realizam o crestere record – dar intentionam sa oferim mult mai mult. Noua noastra structura pastreaza administrarea de exceptie de care ne-am bucurat in ultimii ani si acum injecteaza si cunostintele si expertiza ofiterilor de securitate cu experienta, reprezentand unele dintre cele mai mari marci din lume, pentru a inspira, a verifica sensul si a lansa strategia noastra de crestere si transformare digitala. Disponibilitatea lui Gilad, Michael, Frank si Paul de a se alatura noului nostru consiliu consultativ din EMEA reflecta angajamentele lor personale de a atinge cele mai inalte niveluri de securitate si rezilienta a lantului de aprovizionare si promite beneficii semnificative pentru membrii nostri pe masura ce avansam. Suntem mandri ca avem executivi de calibrul lor care ne ajuta sa ne modelam viitorul”, a spus Thorsten Neumann. Acesta a mai explicat ca TAPA a fost fondata in 1997 pentru a ajuta producatorii si furnizorii de servicii logistice sa reduca la minimum pierderile din lanturile lor de aprovizionare. In iunie 2019, numirea lui Thorsten Neumann ca prim presedinte si CEO TAPA EMEA a determinat ca Asociatia sa treaca de la a fi gestionata doar de voluntari la o noua structura condusa profesional.
In regiunea EMEA, TAPA raporteaza acum niveluri maxime pentru numarul de companii membre, date despre incidente si rapoarte de informatii si certificari pentru Standardele sale de securitate pentru facilitati, camioane si parcare securizata.