Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ALRO S.A. (BVB: ALR), un important producător de aluminiu integrat pe verticală din Europa, cunoscut pentru capacitatea sa mare de producție, a aprobat recent demararea a trei noi proiecte de investiții. Valoarea proiectelor reprezintă investiții de 15 milioane de euro și are ca scop decarbonizarea proceselor tehnologice și creșterea competitivității în acord cu cerințele și recomandările privind protecția mediului.

Primul proiect vizează creșterea eficienței energetice a sistemului de alimentare cu energie electrică prin instalarea unei centrale fotovoltaice în incinta ALRO, cu o capacitate de 1.500 KW și două stații de încărcare. Acesta va permite utilizarea întregii cantități de energie produsă, contribuind astfel la majorarea procentului de energie verde utilizată în procesele tehnologice, reducând impactul de carbon și promovând producția de aluminiu verde (green aluminium).

Al doilea proiect constă în extinderea stației de tratare gaze din Turnătorie cu instalațiile de turnare bare și sârmă, care va avea ca rezultat evacuarea și epurarea controlată a gazelor arse de la toate cuptoarele din Secția Turnatorie. În plus, va ajuta la respectarea încadrării în noile niveluri pentru emisiile în atmosferă provenite din topirea, tratarea metalului topit și turnarea metalului în industria aluminiului primar.

Cel de-al treilea proiect se concentrează pe dezvoltarea portofoliului de produse ALRO, a procedurilor de contractare a echipamentelor aferente, precum achiziționarea și instalarea unor echipamente de debitare și frezare a plăcilor de aluminiu cu ajutorul cărora va crește gradul de prelucrare a metalului pentru a obține produse semifabricate complexe cu valoare adăugată mare și aplicații sofisticate din domeniul aeronautic și auto.

ALRO are un angajament profund față de sustenabilitate și protecția mediului, iar aceste investiții reprezintă un pas semnificativ pentru creșterea competitivității pe piața de profil prin conformarea cu cerințele clienților în ceea ce privește forma, dimensiunile, compoziția materialului etc.

În ultimii 20 de ani, Grupul ALRO a investit peste 885 de milioane de dolari, din care peste 530 de milioane de dolari numai la Slatina, în tehnologie de ultimă generație, în creșterea eficienței operaționale și în programe de protecție a mediului, diversificându-și portofoliul de produse și obținând certificări de calitate a produselor, inclusiv cea de conformitate cu standardele internaționale de management al calității pentru industria aeronautică și de apărare, certificarea NADCAP sau certificarea privind sustenabilitatea afacerilor, ASI Performance Standards.

„În ultimii 20 de ani, am implementat un program complex de investiții pentru transformarea ALRO într-un producător de aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare, ale cărui operațiuni au un impact redus asupra mediului înconjurător. Proiectele pe care le demarăm acum au rolul de a reduce emisiile de carbon prin generarea unei cantități de energie regenerabilă atât de necesară activității companiei, dar mai ales de a reduce considerabil amprenta de carbon pentru operațiunile noastre din Turnătorie. Cel de-al treilea obiectiv ne va susține strategia pe termen lung și eforturile constante de a ne diversifica portofoliul de clienți și de produse în concordanță cu cerințele pieței.”,

a declarat Gheorghe DOBRA, Director General al ALRO.

Thermo King, lider în soluții durabile de control al temperaturii în transporturi și marcă strategică a inovatorului global în domeniul climei Trane Technologies (NYSE: TT), anunță lansarea telematicii TracKing Pro.

Noua ofertă digitală premium valorifică puterea algoritmilor de ultimă generație și reținerea automată pentru a optimiza performanța flotelor de transport și a ajuta companiile să opereze mai eficient.

„În calitate de lider de inovație și de piață, Thermo King se angajează nu numai să ofere soluții digitale care să răspundă nevoilor în continuă evoluție ale clienților și ale industriei, ci și să faciliteze clienților menținerea unor flote eficiente și sustenabile. Sistemul telematic TracKing Pro oferă proprietarilor și managerilor de flote date esențiale și informații utile, când și unde au nevoie, pentru a ajuta la optimizarea performanței și la creșterea profitabilității.”,

a declarat Dominic Hand, vicepreședinte al departamentului IT și al produselor conectate pentru Thermo King Americas.

Sistemul telematic TracKing Pro oferă date esențiale despre consumul de combustibil, energie electrică și posibilități de îmbunătățire a timpului de funcționare.

Prin identificarea oportunităților de economisire a combustibilului, companiile pot reduce costurile, ceea ce va contribui la creșterea profitabilității.

În plus, algoritmul avansat și capacitățile de analiză predictivă fac posibilă anticiparea locurilor în care pot apărea defecțiuni, furnizând în avans alertele necesare. Perspectivele de triaj al alarmelor aduc informații valoroase echipelor interne care monitorizează flotele, ajutându-le să înțeleagă și să rezolve rapid alarmele, crescând în cele din urmă timpul de funcționare.

De asemenea, managerii de flote trebuie să înțeleagă ce determină costurile și ineficiența în cadrul operațiunilor lor. Utilizând informații din miliarde de puncte de date săptămânale de la unitățile Thermo King active în transport, tabloul de bord de analiză oferă informații de referință bazate pe măsurători din întreaga industrie. Clienții pot compara consumul de energie și operațiunile flotei lor cu cele mai bune flote din clasa lor. Această caracteristică le permite clienților Thermo King să identifice zonele de îmbunătățire și să implementeze strategii bazate pe date.

Operațiuni durabile

Într-o lume din ce în ce mai conștientă de mediul înconjurător, sistemul telematic TracKing Pro permite clienților să cuantifice în tone metrice emisiile de CO₂ ale vehiculelor companiei, atât pentru operațiunile cu motorină, cât și pentru cele cu standby electric. Cu ajutorul acestor date, flotele pot funcționa mai durabil și își pot reduce amprenta de carbon, în timp ce depun eforturi pentru a îndeplini obiectivele ESG ale organizației.

În plus, sistemul telematic TracKing Pro rezumă datele cantitative și oferă rapoarte care pot fi comunicate cu ușurință părților interesate cheie. Interfața simplă și intuitivă le permite utilizatorilor să adune datele de care au nevoie pentru a identifica economisirea costurilor și responsabilitatea ecologică a organizației lor.

În calitate de lider de inovație și de piață, Thermo King plănuiește să dezvolte soluții telematice centrate pe client, menite să ofere companiilor de transport datele operaționale necesare pentru a îmbunătăți eficiența flotei, a reduce riscurile de pierdere a încărcăturii și a crește timpul de funcționare.

Sistemul telematic TracKing Pro este inclus cu Centrul de operare de la distanță Thermo King și dispune de asistență rutieră rapidă și inovatoare pentru unitățile frigorifice de transport (TRU). Centrul de operare de la distanță include toate caracteristicile pachetului telematic TracKing Pro, plus triajul profesional 24/7, rutarea inteligentă și acoperirea garanției pentru defecțiunile prevăzute.