Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ALRO demarează trei noi proiecte cu investiții de 15 milioane de euro pentru reducerea amprentei ecologice și creșterea competitivității

ALRO S.A. (BVB: ALR), un important producător de aluminiu integrat pe verticală din Europa, cunoscut pentru capacitatea sa mare de producție, a aprobat recent demararea a trei noi proiecte de investiții. Valoarea proiectelor reprezintă investiții de 15 milioane de euro și are ca scop decarbonizarea proceselor tehnologice și creșterea competitivității în acord cu cerințele și recomandările privind protecția mediului.

Primul proiect vizează creșterea eficienței energetice a sistemului de alimentare cu energie electrică prin instalarea unei centrale fotovoltaice în incinta ALRO, cu o capacitate de 1.500 KW și două stații de încărcare. Acesta va permite utilizarea întregii cantități de energie produsă, contribuind astfel la majorarea procentului de energie verde utilizată în procesele tehnologice, reducând impactul de carbon și promovând producția de aluminiu verde (green aluminium).

Al doilea proiect constă în extinderea stației de tratare gaze din Turnătorie cu instalațiile de turnare bare și sârmă, care va avea ca rezultat evacuarea și epurarea controlată a gazelor arse de la toate cuptoarele din Secția Turnatorie. În plus, va ajuta la respectarea încadrării în noile niveluri pentru emisiile în atmosferă provenite din topirea, tratarea metalului topit și turnarea metalului în industria aluminiului primar.

Cel de-al treilea proiect se concentrează pe dezvoltarea portofoliului de produse ALRO, a procedurilor de contractare a echipamentelor aferente, precum achiziționarea și instalarea unor echipamente de debitare și frezare a plăcilor de aluminiu cu ajutorul cărora va crește gradul de prelucrare a metalului pentru a obține produse semifabricate complexe cu valoare adăugată mare și aplicații sofisticate din domeniul aeronautic și auto.

ALRO are un angajament profund față de sustenabilitate și protecția mediului, iar aceste investiții reprezintă un pas semnificativ pentru creșterea competitivității pe piața de profil prin conformarea cu cerințele clienților în ceea ce privește forma, dimensiunile, compoziția materialului etc.

În ultimii 20 de ani, Grupul ALRO a investit peste 885 de milioane de dolari, din care peste 530 de milioane de dolari numai la Slatina, în tehnologie de ultimă generație, în creșterea eficienței operaționale și în programe de protecție a mediului, diversificându-și portofoliul de produse și obținând certificări de calitate a produselor, inclusiv cea de conformitate cu standardele internaționale de management al calității pentru industria aeronautică și de apărare, certificarea NADCAP sau certificarea privind sustenabilitatea afacerilor, ASI Performance Standards.

„În ultimii 20 de ani, am implementat un program complex de investiții pentru transformarea ALRO într-un producător de aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare, ale cărui operațiuni au un impact redus asupra mediului înconjurător. Proiectele pe care le demarăm acum au rolul de a reduce emisiile de carbon prin generarea unei cantități de energie regenerabilă atât de necesară activității companiei, dar mai ales de a reduce considerabil amprenta de carbon pentru operațiunile noastre din Turnătorie. Cel de-al treilea obiectiv ne va susține strategia pe termen lung și eforturile constante de a ne diversifica portofoliul de clienți și de produse în concordanță cu cerințele pieței.”,

a declarat Gheorghe DOBRA, Director General al ALRO.

Articole similare

Ad